Kansitaide Kaunis Kuolematon
Kylmä Kaunis Maailma
CD
[ Violent Journey Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Pimeyden valtakunta
02. Itsestään kuollut
03. Kivisydän
04. Kuolematon
05. En ole mitään
06. Sieluni sirpaleet
07. Pahan kasvot
08. Aamu
09. Haudasta hautaan

Haminalainen suomenkielistä melodeathia esittävä Kaunis Kuolematon tuo tykömme debyyttialbuminsa Kylmä Kaunis Maailma. Toissavuonna perustettu Kaunis Kuolematon on parissakin Tuomas Saukkosen yhtyeessä skulanneen kitaristi Mikko Heikkilän musikaalisuuden tuotos.

Melodeath-termillä ei tässä yhteydessä todellakaan tarkoiteta mitään jööttepori-soundia, vaan jylhän melodista ja monumentaalista riffivyörytystä. Kaunis Kuolemattoman lyriikat koostuvat enimmäkseen tuiki tyypillisestä suomalaiskansallisesta itsensä maahan polkemisesta  ja sen sortin ahdistuksesta ettei siihen auta serotoniinikiihdyttimet sen enempää kuin luonnonvalolamputkaan. End Of Aeonista tutun Olli Suvannon syvät, matalat korinat ja karkeat rääyt onnistuvat tekemään vaikutuksen, ja juuri tämän vokaalien korinavaltaisuuden vuoksi jokainen kerta, kun Heikkilä avaa kitansa puhtaisiin messuaviin lauluosuuksiin, hän onnistuu hätkäyttämään.

Kylmän Kauniin Maailman massiivisesti esitetyistä kappaleista löytyy kyllä fiiliksiä – harva niistä tosin positiivisia: pääosassa on doomdeathmainen melankolia ja depressio. Koskettimet luovat intensiivistä tunnelmaa ja suovat musiikille sen aniharvat valonpilkahdukset. Kitarariffeissa on mielikuvitusta, syntikkamaisemoinneissa monipuolisuutta niin soundeissa kuin muutenkin ja homma on kaikin puolin hanskassa sekä muodollisesti pätevää, mutta siltikin kappaleet ovat kokonaisuuksina mielestäni varsin tavanomaisia.

Kylmä Kaunis Maailma ei onnistu samaan masennushormoneiden eritystäni ylikierroksille tai aivojani rakentelemaan päänsisäisiä tuomiopäivänvideoita, ja ellei näin sinimustan synkästä ja laahavasta melodeathmetallista saa imettyä voimakkaita fiiliksiä, vika saattaa olla vastaanottajassakin.

Mitä neuvoksi elleivät kuolema-aiheet ahdista tarpeeksi? Kuka laulaisi ensimmäiseksi verottajasta?
 10.04.2014, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Vapaus
Vapaus
[ CD ]
Kaunis Kuolematon
Kaunis Kuolematon
[ iTunes ]
http://www.kauniskuolematon.com http://www.facebook.com/KaunisKuolematon Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3539
Palaa »