Kansitaide 5ft High & Rising
Follower
CD
[ NoizGate Records ]

( 6 )
01. False Prophecies
02. Insight And Sacrifice
03. All The Same
04. Buried
05. Between The Lights
06. The Arsonist
07. The Farewell
08. The Descent
09. Underhanded
10. I Am No Dreamer
11. My Cure
12. ‘Til The End
13. Epilogue

Hannoverilainen 5Ft & Rising luokittelee musiikkinsa post-hardcoreksi. Elementit ovat kohdillaan: rääky- ja puhtaiden vokaalien vaihtelu, breakdownit, nykiminen ynnä muu skeneen kuuluva. Ja ei siinä mitään, Hannoverin viisikon touhu on ihan hyvän kuuloista, vaikka bändi ei tosiaankaan keksi pyörää uusiksi.

Itse asiassa Follower on genressään oikein kelvollisen kuuloinen levytys. Yhtye on teknisesti tehtävien tasalla, ja vokalisti Nils Besler on erittäin kelvollisen kuuloinen kaveri, samoin kuin lauluhommia tukeva rumpali Felix Mansius.Yhtyeen musiikki ei ole mitään hyperteknistä vitkuttelua, mutta kyllä siinä silti muistettavaa riittää soittajille.

Followerin ongelma on oikeastaan musiikin ajoittainen yksiulotteisuus. Videobiiseiksi on ihan oikein valittu Underhanded ja Insight And Sacrifice –kappaleet, jotka ovat levyn toimivinta materiaalia The Arsonist/The Farewell/The Descent –trion ohella. Toisinaan taas tulee tunne, että eikös tämänkin kappaleen jo kertalleen kuullut tämän kuuntelusession aikana. Toisinaan bändi on omaperäinen, toisinaan taas kasvoton.

Kannattaa silti antaa 5Ft High & Risigille saumat, jos sattuu olemaan post-hc-intoilija. Itselleni levy ei tehnyt unohtumatonta vaikutusta, vaikka onkin periaatteessa oikein menevä tuotos genressään.16.01.2014, Niko Kaartinen
http://facebook.com/ffhar‎ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 882
Palaa »