Kansitaide Atra Vetosus
Voices from the Eternal Night
CD
[ Immortal Frost Productions ]

( 7 )
01. Skies of Obsidian Rain
02. A Palace Shrouded in Emptiness
03. The Spirit of the Forgotten Woods
04. Into the Dawnless Night
05. Under the Wings of Darkness
06. Nocturnal Winds
07. Tortured by the Light of a Thousand Stars
08. Far Beyond...

Tasmaniasta tulee lähinnä mieleen pussiahma, joka myös Tasmanian tuholaisena tunnetaan. Tämä elukka on kuitenkin paljon ilkikurisempi kuin maamiehensä Atra Vetosus, jonka melodinen black metal on lähinnä kuin sympaattinen muisto 1990–luvun teinivuosista.

Jos Atra Vetosusin musikaalisena etuliitteenä ei olisi termiä black, bändi lokeroituisi vaivatta göteborgilaisen melometallin syvänteisiin. Kosketinkuviot, melodiset kitarariffit, reipas keskitempo ja kireät rääkylaulut kun tuovat mieleen enemmän ruotsalaisen harmaaskenen kuin synkimmät mustan metallin puurtajat. Vaan eipä tälläkään bändillä taida ristit pahemmin väärin päin olla tai kirkot liekeissä, kun aihepiirit ovat jotain paljon tavallisempaa ja turvallisempaa. Ei kai se väärin ole, kunhan asian suhteen kerran ollaan täysin rehellisiä ja pelataan avoimin kortein.

Atra Vetosusin musiikissa on jotain kovin tasapaksua tavanomaisuutta, josta selkeää vikaa on vaikea löytää. Kutsuttakoon sitä nyt sitten sieluttomuudeksi tai epätavanomaisuudeksi, mutta Voices from the Eternal Night on enemmänkin hyvin tehtyä peruskauraa kuin mitään muuta. Soundit ja laulusuoritukset ovat sarallaan mallikkaita ja kitarariffeistä löytyy tietynlaista melodista tarttuvuutta. Synkkyyttä, pahuutta ja hyiseviä teemoja ei niinkään.

En kuitenkaan tahdo luokitella Voices from the Eternal Nightia keskinkertaiseksi puurtamiseksi sen vähemmän hyvistä lähtökohdista huolimatta, sillä melometallikarsinan levynä tuotos on ihan passeli ja mukiinmenevä. Tämänkaltaiselle bändille ei ehkä ole luvassa mainetta ja mammonaa sen enempää undergroundissa kuin valtavirrassa, mutta siihen välimaastoon tällainen perushyvä setti sopii kuin nenä päähän.10.11.2013, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Ius Vitae Necisque
Ius Vitae Necisque
[ MCD ]
http://www.atravetosus.com/ https://www.facebook.com/atravetosus Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1072
Palaa »