Kansitaide Ragged Saints, The
The Sound of Breaking Free
CD
[ Prog Power ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. The Sound Of Breaking Free
02. A Place Where I Belong
03. Don't Let Me Go
04. I'll Never Give Up On Love
05. Love Won't Fade Away
06. We Are The Same
07. While The World Is Burning
08. New Beginnings
09. Never Walk Away
10. Before Time Goes By
11. The End

Vaikka The Ragged Saints on tuore kokoonpano, kyse ei ole mistään aloittelijoista. Rivistöstä löytyvät muiden muassa Status Minorin Markku Kuikka ja The Milestonesin Tomi Julkunen. Jo tästä voi päätellä, että vanhan liiton meininkiä on tarjolla, ja kyllä, The Sound of Breaking Free sisältää reilun annoksen 80–luvun hard rockia, pikemminkin britti- kuin jenkkityylistä.

Parasta levyssä on sen asenne. Kovimmillaan nämä veijarit saavat höngittyä melko keskinkertaiset sävellykset paremmalle tasolle jo innostuneella soitollaan. Näillä eväillä voi lähteä haastamaan vaikkapa Frontiersin tai Escape Musicin keskitason puurtajia.

Nimibiisi on ainoa täysin onnistunut kappale, ja sen tarttuvuus lyö lyö helposti laudalta muut biisit. Muissa kappaleissa soiton groove pelastaa mitä pelastettavissa on, mutta koukkuja veisuissa pitäisi olla rutkasti lisää eikä kertosäkeidenkään turboruuvi ole loppuun asti kiristetty. Nyt parhaat melodiat kuuluvat olevan kitarasooloissa.

Laadukas soitto on suurin syy siihen, miksi pisteet ovat puolivälin yläpuolella, ja toinen merkittävä syy on kappaleiden tasainen laatu. Vaikka huiput ovat kattauksessa vähissä, ei hutejakaan ole. Pitkän viikonlopun mittaisen intensiivisen pyörityksen jälkeenkään ei tuon jo mainitun nimibiisin lisäksi mikään kappale noussut yli – tai laskenut ali – muiden. Saavutus toki sekin, mutta eipä tästä minun kaltaiseni hard rockin suurkuluttaja saa oikein mitään ihmeellistä irti. Massaanhan tämä hukkuu...18.10.2013, Ismo Karo
http://www.theraggedsaints.com/‎ https://www.facebook.com/theraggedsaints Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1993
Palaa »