Kansitaide Devin Townsend Project
The Retinal Circus
DVD
[ InsideOut ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
DVD1:
01. Intro
02. Effervescent!/True North
03. Lucky Animals
04. Planet of the Apes
05. Truth
06. War
07. Soul Driven
08. Planet Smasher
09. Baby Song
10. Vampolka
11. Vampira
12. Addicted
13. Colour Your World
14. The Greys

DVD2:
01. Intro
02. Hyperdrive
03. Ih-Ah
04. Where We Belong
05. Detox
06. Bend it Like Bender
07. Life
08. Kingdom
09. Juular
10. Love?
11. Colonial Boy
12. Grace
13. Little Pig
14. Credits
15. Behind The Masks

Lokakuussa 2012 katselin London Roundhousessa melkoista spektaakkelia: lavalla esiintyi Devin Townsend Project uransa erikoisimmalla keikalla. The Retinal Circus -nimellä kulkenut iltama oli erikoinen show, joka sekoitti tarinallista kerrontaa, sirkusta ja Devin Townsendin musiikkia. Keikka oli paikan päällä koettuna melkoinen elämys, ja lavan toimintaa katsellessa muistan miettineeni, että aikanaan julkaistavalta dvd:ltä voi sitten katsoa mitä lavalla oikeasti tapahtui.

Vajaa vuosi myöhemmin käsiin saapuu The Retinal Circus -dvd/bluray. Eikä homma selkene oikeastaan yhtään sen enempää kotisohvalta katsottunakaan.

The Retinal Circus kietoutuu nuoren Haroldin kasvutarinan ympärille. Settilistan kappaleiden ja Steve Vain videoscreeneiltä tekemien juontojen pitäisi kuljettaa Haroldin tarinaa eteenpäin samalla, kun näyttelijät vielä esittävät tarinaa lavalla. Lisäksi joukossa on tanssivia kissoja, apinoita ja muuta kivaa.

Illan nimellisen juonen punainen lanka häviää kyllä aika vikkelästi, ja Haroldin tarina jää lähinnä kuriositeetiksi. Se suorastaan hukkuu, sillä lavalla tapahtuu välillä aivan liikaa statistien ja tekokuoron rampatessa pitkin lavaa esittämässä ties mitä. Ilmassa on vahva koheltamisen maku, joka ei johdu bändistä. DTP nimittäin soittaa ammattitaitoisesti ja tiukasti Devin Townsendin ollessa edelleen pistämätön showmies.

Koheltamista korostaa vielä turhan hätäinen leikkaus. Kun lavalla tapahtuu, kuvakulmat vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja koko homman hahmottaminen hankaloituu entuudestaan. Koivusaaren kesäteatteri näkymättömine jatimaticeineen oli sentään suhteellisen helppoa seurattavaa Retinalin ollessa pahimmillaan sietämätöntä sillisalaattia.

The Retinal Circuksen settilista on mehevä, vaikkei siitä tullut samanlaista uran retrospektiiviä kuin Townsend alkujaan lupaili. Illan kohokohtia ovat Jed Simonin vierailut, Strapping Young Ladin Detox ja Love (joiden aikana yleisö herää aidosti eloon tarkkailuasemistaan), Ziltoidin jälkikasvu ja keikan upeasti lopettava Grace sekä Pink Floydin The Wallin loppua peilaileva Little Pig.

Teknisesti julkaisu on hyvähkö. Leikkaus loikkii liikaa, mutta esimerkiksi bluraylla kuvanlaatu on loistava sekä miksaus toimii. Tällä kertaa Anneke Van Giersbergen laulaa oikeasti verrattuna By A Thread -julkaisuun, jossa rouvan lauluraidat napattiin teknisistä syistä Addicted!-albumilta. Kuoro ei laula oikeasti The Retinal Circusilla, mikä sapettaa. Lisäksi kuorolaiset heiluvat muutenkin ärsyttävästi yli ihan kaiken aikaa.

Bonuksina löytyy ihan kelpo Behind The Masks -dokkari, joka valottaa Retinal Circusin syntyä. Kuten dokkarissa joku toteaakin, Retinal on "Devinille tyypillinen yhdistelmä liian pientä budjettia ja suuria suuria suunnitelmia." Oikeassa on.

The Retinal Circus on ennen kaikkea fanijulkaisu. Julkaisu tarjoaa Townsendin faneille hienon settilistan, mutta illan kuvallinen toteutus jättää paljon toivomisen varaan. Välillä Retinal on upeaa seurattavaa, toisinaan kauheaa säheltämistä, mutta enimmäkseen liikutaan kuitenkin jossain näiden kahden ääripään välissä.08.10.2013, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendence
Transcendence
[ CD ]
Ziltoid live At Royal Albert Hall
Ziltoid live At Royal Albert Hall
[ DVD ]
Z²

[ CD ]
Epicloud
Epicloud
[ CD ]
By A Thread
By A Thread
[ BOX ]
http://www.devintownsend.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3533
Palaa »