Kansitaide Safety Fire, The
Mouth of Swords
CD
[ InsideOut ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Mouth of Swords 02.Glass Crush
03. Yellowism
04. Beware The Leopard (Jagwar)
05. Red Hatchet
06. Wise Hands
07. The Ghosts That Wait For Spring
08. I Am Time, The Destroyer
09. Old Souls

Englantilaisen The Safety Firen debyyttialbumi on ehtinyt vanhentua vasta reilun vuoden, kun kauppoihin saapuu jo yhtyeen kakkoslevy Mouth of Swords. Kyse ei ole kiireessä tehdystä levystä, vaan levy-yhtiöiden viiveellä tapahtuvasta toiminnasta. Kakkoslevy oli jo pitkälti valmiina siinä vaiheessa debyytin julkaisuhetkellä.

The Safety Fire pääsi yllättämään debyytillään erittäin positiivisesti. Mouth of Swords on debyyttiä tyylitellympi kokonaisuus, vaikka vaikutteet ovat edelleen samoja kuin ensimmäisellä levyllä. Jos debyyttiä kuunnellessa vertailukohdaksi nousi The Dillinger Escape Plan, kuulostaa The Safety Fire samalla tavalla yhtenäiseksi paketiksi kurotulta kokonaisuudelta kuin esimerkiksi Tesseractin viimeisin levy.

Progeilu ja djent ovat edelleen avainasemassa, mutta jollain tapaa bändin ilmaisu on myös rauhoittunut. Tasapäistämisestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä bändi tarjoaa edelleen korkeaa huippua ja vuonoa kuin paraskin sveitsiläinen maisemakortti.

Mouth of Swords on ennen kaikkea melodinen levy, jonka kitaratyöskentely jaksaa ällistyttää. Lisäksi vokalisti Sean McWeeney on siirtänyt laulunsa selvästi puhtaalle sektorille ärinän ollessa lähinnä aksentti. Bändi siis ymmärtää korostaa vahvuuksiaan.

Mouth of Swords on hieno albumi. Genrellisesti yhtye on tilassa, jossa se on vain yksinkertaisesti progea. Mikään muu määrite ei kuvaile yhtyeen soundia riittävän tarkasti. Hieman kustakin mukista, niin seos on juuri sopiva. Modernin progen ystävien kannattaa ottaa Mouth of Swords haltuun.03.10.2013, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Grind The Ocean
Grind The Ocean
[ CD ]
http://www.thesafetyfire.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1495
Palaa »