Kansitaide Frederiksen, Fergie
Any Given Moment
CD
[ Frontiers Records ]

( 7 )
Osta CDON:ista
01. Last Battle of My War
02. Let Go
03. Price for Loving You
04. I'll Be the One
05. Time Will Change
06. How Many Roads
07. Candles in the Dark
08. Any Given Moment
09. Not Alone
10. When the Battle Is Over
11. Angel Don't Cry

Fergie Frederiksenin edellinen soololevy oli melkoisen kovaa kamaa. Nyt on resepti pysynyt samana, mutta taustajoukot vaihtuneet. Kapellimestari Dennis Wardin tilalle on tullut keskinkertaisempi Allessandro Del Vecchio, eikä esimerkiksi Jim Peterikin kynänjälkeä tällä kertaa kuulla. Frederiksen oli viimeksi toipunut juuri syövästä ja se kuuluu tällä levyllä positiivisena latauksena: äänessä ei ole ihmeemmin valittamista kun ottaa huomioon että ikävuosiakin on jo yli 60. Laulussa ei ole moittimista nytkään. Biiseissä sen sijaan on.

Periaatteessa Any Given Moment varmasti ihastuttaa Fergien aiemman tuotannon (mm. Toto, Trillion ja Le Roux) ystäviä, mutta AOR-soundi ja tyyli ei yksin riitä. Kahta ensimmäistä kappaletta lukuun ottamatta sävellykset ovat valjuja perusviisuja. Syntetisaattori takoo ja kitara vaikertaa kuten pitääkin, eikä biiseissä ole takuulla yhtään 1980–luvun jälkeen keksittyä jippoa. Siltikin tulee mieleen, että tässä myydään nyt parin kelpo viisun varjolla pahaa-aavistamattomalle kuluttajalle yhdeksän keskinkertaista jämäbiisiä laatikon perukoilta pois kuleksimasta. Kaikeksi onneksi kappaleet eivät sentään aivan toivottomia ole ja päähenkilömme suoritus pitää niitä hyvinkin pinnalla.

Mitenkään ikimuistoinen kokonaisuus ei ole kyseessä, ja kannattaakin huolella punnita ostopäätöstä nyt kun tämän genren levyjä julkaistaan niin että taatusti riittää. Jos tavanomainen peruslevy hienosti laulettuna kiinnostaa, niin tässähän sellainen olisi. Tätä kirjoitettaessa on juuri tullut ilmoitus, että Frederiksenin syöpä on uusiutunut. Toivottavasti mies selättää sen tälläkin kertaa jo pelkästään siitä syystä, että musiikillisesti hänellä saattaisi vielä olla jotain annettavaa – ainakin jos on oikeat taustajoukot.30.08.2013, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Happiness Is The Road
Happiness Is The Road
[ CD ]
http://www.fergiefrederiksen.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1192
Palaa »