Kansitaide Darkane
The Sinister Supremacy
CD
[ Massacre Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Sounds of Pre-Existence
02. The Sinister Supremacy
03. Mechanically Divine
04. Ostracized
05. The Decline
06. Insurrection is Imminent
07. In the Absence of Pain
08. Humanity Defined
09. Hate Repentance State
10. Collapse of Illusions
11. By Darkness Designed
12. Existence is Just a State of Mind

Kesto: 48:52

Ruotsista on viimeisten vuosikymmenien saatossa ponkaissut pinnalle monen monta metalliyhtyettä, mutta Darkanen kohdalla suuri suosio on jostain syystä aina väistänyt. En tiedä, mistä moinen johtuu, koska aineksia ansaittuun nimekkyyteen rumpalitaituri Peter Wildoerin johtamalla viisikolla kyllä olisi.

Mikäli orkesterin aiempi materiaali on tuttua, voi heti kärkeen todeta, että darkanemaisella, omalaatuisella linjalla jatketaan. Bändillä on selkeä visio siitä miltä heidän laulajansa tulee kuulostaa ja tähän samaan kategoriaan meni myös edellislevyllä räyhännyt Jens Broman. Nyt mukaan on palannut alkuperäinen vokalisti Lawrence Mackrory, mitä voi pitää melkoisena yllätyksenä, mutta hyvä näin, jos kerta sitä parasta vaihtoehtoa eli Andreas Sydowia ei ole ollut saatavilla. Tällä levyllä Mackrory tuntuu laajentaneen paitsi omaansa myös samalla yhtyeen musiikillista repertuaaria paikoin melodisempaan suuntaan kuten vaikkapa The Sinister Supremacyn jo vähän liiankin juustoisesta kertosäkeestä voi kuulla. Silti suoritus on kokonaisuudessaan hyvää luokkaa.

Yksi asia, johon tämän yhtyeen kohdalla kiinnittää aina huomiota, on valovoimainen rumputyöskentely. Niin tälläkin kertaa, Wildoerin mielikuvituksesta ja rikasta sekä ennen kaikkea sovituksellisesti tyylitajuista patteriston takomista on suorastaan ilo kuunnella. Vaikka touhu on teknisesti taitavaa, musiikki on silti onneksi tehty musiikin eikä rumpuosaamisen ehdoilla.

Biisipuolella moderni thrashin ja deathin sekoitus saa luontevaa jatkoa, ja hyvin laadukasta sellaista. Edellistä levyä, Demonic Artia, voi pitää bändin uralla pienimuotoisena notkahduksena, joten muutaman vuoden tauko tuntuu tehneen luovuudelle hyvää. Nyt kappaleista ei löydy yhtään varsinaisesti heikkoa lenkkiä outolintu Existence Is Just a State of Mindia lukuun ottamatta. Digipak-versiossa on pari bonuskappaletta, mutta niiden myötä kokonaisuus turpoaa jo liian pitkäksi, lähes tuntiin. Joka tapauksessa omiksi lemppareiksi niukasti nousivat Humanity Defined ja Mechanically Divine.04.07.2013, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Expanding Senses (reissue)
Expanding Senses (reissue)
[ CD ]
Insanity (reissue)
Insanity (reissue)
[ CD ]
Layers of Live
Layers of Live
[ DVD ]
Demonic Art
Demonic Art
[ CD ]
Layers of Lies
Layers of Lies
[ CD ]
http://www.darkane.com http://www.facebook.com/darkane Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3027
Palaa »