Kansitaide Estrangement
Belong Beneath
MC
[ Aurora Australis Records ]

( 6½ )
01. Disentanglement (of Sound from Mind)
02. Interlude
03. Infinitesimal Spark

Kesto: 19:33

Australialaisen Estrangementin ensijulkaisu Belong Beneath ei jää liikaa kiinni death/doomin standardeihin vaan pyrkii puskemaan vahvasti muotin ulkopuolelle. Vaikka genren peruspilarit kuten murskaavan hitaat sointupudottelut ovatkin läsnä, bändi lataa biiseihinsä uskaliasta vaihtelua vivahteikkaan seesteisyyden ja painostavan louhinnan välillä. Tuomiopäivän julistusta voi seurata vaikkapa viulu, akustinen kitara tai puhdas laulu, tai massiivinen riffijyly voi saada taustalle mielenkiintoista tilutusta. Infinitesimal Sparkissa yllytään jopa blastbeat-rymistelyyn.

Estrangement yrittää siis olla jotakin muuta kuin kasvoton lokeron orja, ja pääosin yhtye tekee tämän luonnollisella tavalla ilman teennäisyyden taakkaa. Sävellykset jäävät tosin vielä varsin haeskeleviksi ja hajanaisiksi, mutta idea ja näkemys puskevat voimakkaasti näiden vikojen läpi. Uskaliaitakin ratkaisuja tehdään, ja mukana on aina tiettyä yllätyksellisyyttä, joka tosin rikkoo paikoin musiikin virtaa.

Näin ollen voidaan todeta vanha kunnon totuus: ennakkoluulottomalla asenteella saavutetaan vuorenhuippuja – tai pudotaan pahasti rotkoon. Tyylikkäänä kasettijulkaisuna ulos pistetty Belong Beneath on lupaava tuotos, joka jättää vielä paljon parantamisen varaa, mutta suunta Estrangementilla on vahvasti ylöspäin.01.07.2013, Antti Klemi
http://www.estrangement.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1256
Palaa »