Kansitaide Amon Amarth
Deceiver of the Gods
CD
[ Metal Blade Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Deceiver of the Gods
02. As Loke Falls
03. Father of the Wolf
04. Shape Shifter
05. Under Siege
06. Blood Eagle
07. We Shall Destroy
08. Hel
09. Coming of the Tide
10. Warriors of the North

Kesto: 47:58

Länsinaapurin viikinkiviisikko, Amon Amarth, on edennyt jo varsin kunnioitettavan mittaisella urallaan yhdeksänteen täyspitkään albumiinsa, joka kantaa nimeä Deceiver of the Gods. Viikinkimytologian petturina pidetystä Lokista kertova teos on ensimmäinen, jonka tuotannossa mukana on monet soundit rutikuiviksi rutistanut brittiläinen Andy Sneap. Miekkosen tekemiset studiopöydän takana muun muassa useiden Arch Enemy- ja Exodus-levyjen osalta eivät ole ainakaan eläväisyydestä tai hengittävyydestä tunnettuja, joten hiukan tieto miehen pestaamisesta Amon Amarthin uutukaisen tuotantoon odotuksia levystä latisti.

Kuten arvata saattaa, kompaktia ja terävää soundia on tarjolla. Ei Sneap silti onneksi levyä ole juuri pilaamaan päässyt. Itse asiassa esimerkiksi thrash-vivahteisimmassa vedossa eli levyn nimikappaleessa äänimaailma on jopa lähes omiaan. Se miksi Deceiver of the Gods ei ole millään mittarilla Amon Amarthin terävintä kärkeä, johtuu ihan jostain muusta.

Jo ensikuuntelu jätti kiekosta turvallisen ”varman päälle” -maun eikä se ole siitä lukuisien pyöritysten jälkeen muuttunut. Tekeleelle mahtuu toki kovasti oiviakin hetkiä kuten jo mainittu nimikappale tai miellyttävän sotaisariffinen We Shall Destroy, joka tuo ehkä enemmän mieleen uran alkutaipaleet. Siinä missä Twilight of the Thunder God oli Versus the Worldin ohella sitä terävintä kärkeä, uutuus jatkaa edellislevy Surtur Risingin astetta vaatimattomampaa trendiä. Viimeistään tämän levyn myötä tuntuu, että Amon Amarth on löytänyt tekemiseensä niin turvalliset raamit ja standardit, että bändi paikoitellen suorastaan toistaa itseään. Toki mukana on hivenen eksotiikkaakin, kun Candlemass-legenda Messiah Marcolin vierailee kappaleessa Hel, mutta harmi kyllä biisi on itsessään melko mitäänsanomaton, erityisesti säkeistöpuolella suorastaan nuiva. Kipale onkin lopulta melko selvästi ketjun heikoimpia lenkkejä.

Edellä mainittu saattaa tuntua jonkun korvissa jopa dissaamiselta, mutta ei ole kyse siitä. Bändiä 14 vuotta armotta fanittaneena tämä kyseinen teos nyt vain tuntuu melkoisesti ”moneen kertaan kuullulta”, vaikka se esimerkiksi The Crusherin ja Fate of Nornsin peittoaa. Monille viikinkipitoista death-metalliaan kaipaaville tämä lienee kuitenkin varsin luotettava hankinta: kaikki Amon Amarthin tavaramerkit levyltä satavarmasti löytyvät.20.06.2013, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Jomsviking
Jomsviking
[ CD ]
Once Sent from the Golden Hall
Once Sent from the Golden Hall
[ CD ]
Surtur Rising
Surtur Rising
[ CD ]
Twilight of the Thunder God
Twilight of the Thunder God
[ CD ]
With Oden on Our Side
With Oden on Our Side
[ CD ]
http://www.amonamarth.com/ http://www.facebook.com/OfficialAmonAmarth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5919
Palaa »