Kansitaide Psilocybe Larvae
The Labyrinths of Penumbra
CD
[ Buil2Kill Records ]

( 6 )
01. Soul Trekking
02. Haunting
03. Shining Shambahla
04. Trial by Fire
05. Into the Labyrinth
06. Contemplation
07. Fortress of Time
08. River of Remembrance
09. No Escape

Pietarilaistunut venäläisyhtye Psilocybe Larvae ei edusta musiikillaan sitä aivan tavallisinta tarjontaa. Ja silti yhtyeen kuvaileminen melodiseksi metalliksi antaa siitä juuri sellaisen kuvan. Yhtyeen neljäs tuotos, The Labyrinths of Penumbra, vie kuulijat sekä tunnelmallisten melodiapalojen että kokeilevan fiilistelyn pariin äärimetallin reunoja raapien.

The Labyrinths of Penumbra ei ole death metalia, vaikka kameleontin lailla sieltä sävyjä onkin nahkaan lainattu. Yhtyeen tulkintaa ei myöskään voi helpolla vetää yhteen ruotsalaisen melometallin kanssa, jos nyt periaatteessa melometallia tämä venäläisyhtye veivaakin. The Labyrinths of Penumbra onkin tavallaan taidokkaasti kuljetettu sitä kapeaa polkua pitkin, joka tuntuu kulkevan eri metallivaltioiden rajojen välistä. Tässä mielessä Psilocybe Larvae on kuin eräänlainen genrevaltioiden Luxemburg.

The Labyrinths of Penumbrassa on paljon hienoja yksityiskohtia ja paikoillen varsin tyylikkäitä melodioita. Levy suorastaan huokuu tietynlaista ylevää potentiaalia ja tarttuvuutta. Ja sitten taas toisaalta bändi marssii pois polulta vähemmän maireiden synakuvioiden, örinähetkien ja täyteriffien myötä. Näistä samoista syistä tuntuu kuin yhtye pyrkisi vetämään itse mattoa altaan. Kun vuorotellen bändi kuulostaa sekä hyvältä, että toivottoman hukassa olevalta, jää lopputuloksesta vähintäänkin epämääräinen loppufiilis.

Psilocybe Larvaen tyyli on tavallaan mielenkiintoinen. Käytännössä levyn antimistä täysillä nauttiminen vaatii joko täysin erilaisen musiikkimaun tai oikeasti kokeilevasta, vähemmän tarttuvasta melometallista pitämisen. Levy ei ole missään mielessä huono tai epäkiinnostava, mutta sen hyvät hetket ovat liian vähäisessä roolissa sen yhdentekeviin pilkahduksiin nähden, että siitä saisi sen suuremmin irti. Hyvistä soundeista huolimatta.22.06.2013, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Non-Existence
Non-Existence
[ CD ]
http://psilocybe-larvae.com/ https://www.facebook.com/psilocybelarvae Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1814
Palaa »