Kansitaide Roitotuli
Vanhat päästöt
CD-R
[ Omakustanne ]

( 5½ )
01. Nyrkissä
02. Ristillä sinut nään
03. Paratiisi
04. Käräjillä
05. Tukehdun
06. Isän kädestä
07. Mullan salaisuus
08. Junamatka
09. Helvetti

Roitotuli tunnettiin aiemmin Kieleke-nimellä. Vanhat päästöt onkin Kielekkeen aikaisia demokappaleita vuodelta 2002, jotka nyt julkaistaan uudelleenmasteroituna Roitotulen nimen alla. Musiikki on vuosien mittaan muuttunut jonkin verran, sillä tänä päivänä mennään raskaamman melankolisen rokin siivellä, jonne on upotettu hieman iskelmämusiikista tuttuja elementtejä. Vanhoilla päästöillä puolestaan laulusta löytyy enemmän huutoa ja kitararunttauksistakin löytyy enemmän yhtäläisyyksiä metallimaailmaan.

Levyn aloittava Nyrkissä on raskas, synkkä ja laahaava kappale, mutta valitettavasti varsin lyhyt. Ristillä sinut nään tuo levylle vauhtia ja laulajan erikoinen ääni saa mielenkiinnon heräämään. Laulusta saa selvää koko ajan erittäin hyvin, vaikka lauluääni ei todellakaan ole mikään maailman puhtain, vaan juuri sopivan rosoinen ja raaka. Biisin loputtua tipahdetaan kuitenkin maan pinnalle, sillä pidemmän päälle alkutaipaleen demoista koostuva materiaali alkaa kuitenkin paikoitellen aiheuttaa haukottelua ja puutumista. Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen ei kappaleista valitettavasti jää päähän juuri mitään. Bändi on ottanut linjan, että he eivät tee keikkoja ja musiikilliset julkaisut hoidetaan omakustanteina. Tällainen tietty suomalainen omapäisyys paistaa myös tältä levyltä, niin hyvässä kuin pahassakin. Kappaleiden synkissä teksteissä on vaihtelevasti koukkuja, joista saisi kiinni, mutta muuten hieman tasapaksu toteutus saa otteen lipsahtamaan erittäin herkästi. Sama pätee melodioihin, joita levyltä löytyy, mutta jollain tavalla nämäkin on saatu hukutettua tasapaksun lopputuloksen alle piiloon.

Ristillä sinut nään on ehdottomasti levyn paras kappale, mutta sen jälkeen onkin paremmuusjärjestykseen pistäminen varsin haastavaa. Käräjillä olisi hyvä, jos se olisi pari minuuttia lyhyempi, Tukehdun paranisi todennäköisesti kertosäettä vaihtamalla ja niin edespäin. Roitotulen kohdalla kannattaa ehdottomasti tutustua myös uudempaan materiaaliin, sillä aina se ensimmäinen demo ei ole paras.04.07.2013, Tero Kukkonen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Sielunmaisema
Sielunmaisema
[ CD ]
https://www.facebook.com/Roitotuli Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1116
Palaa »