Kansitaide Kalmah
Seventh Swamphony
CD
[ Spinefarm Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Seventh Swamphony
02. Deadfall
03. Pikemaster
04. Hollo
05. Wildlake Tale
06. Wolves on the Throne
07. Black Marten's Tale
08. The Trapper

Kesto: 41:17

15 vuoden ikään ehtinyt Kalmah julkaisee jo seitsemäntensä, osuvasti nimetyn Seventh Swamphonyn. Albumi ei sinänsä tuo mitään uutta peliin, ellei viime vuonna remmiin liittynyttä kosketinsoittaja Veli-Matti Kanasta sellaiseksi lasketa. Suota möyhitään siis tutun deathmetallisesti melodioita säästelemättä.

Kolme vuotta sitten julkaistu 12 Gauge oli lähes napakymppi, eikä Seventh Swamphony yllä samaan. Kokonaisuuden epätasaisuudesta viestii se, että levyn huippukohdat on helppo nimetä. Videobiisiksi valikointunut rivakka avausnimiraita on albumin selkeä ykkösbiisi, ja täysin albumin toisesta päästä löytyy toinen kultainen hetki, The Trapper. Siinä välillä sitten keikutaan kohtalaisen ja erittäin hyvän välillä, kuitenkaan kertaakaan saavuttamatta avaus- ja päätösraitojen tasoa. Kolmannen sijan levyllä ottaa vauhdikas Wolves on the Throne.

Kalmah on luonut itselleen kiehtovan tyylin, joka pohjautuu melodeathiin, mutta on välistä varsin folkahtavaakin. Runsaat, sinfoniseksikin äityvät koskettimet tuovat musiikkiin omaleimaisen säväyksensä, ja voi Pekka Kokon ärähtelyitäkin nykyään jo tunnistettaviksi sanoa. Tämänkertainen suoriutuminen aiheuttaa varsin ritsiriitaisia tuntemuksia, sillä siitä ei pääse mihinkään, että Seventh Swamphony on hyvä levy, mutta ei myöskään siitä, ettei bändin seitsemäs suofonia ole Kalmahin tasolla aivan kärkiluokkaa.

Seventh Swamphony ja The Trapper ilahduttavat joka kuuntelulla yhtä paljon, mutta olisin toivonut niiden väliin pari yhtä timanttista vetoa lisää. Jonkin tuntemattoman yhtyeen albumina Seventh Swamphony keräisi enemmänkin kehuja, mutta Kalmahin uran jatkeena se on lievä pettymys kaikkine hyvine puolineenkin.07.06.2013, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
12 Gauge
12 Gauge
[ CD ]
For The Revolution
For The Revolution
[ CD ]
The Black Waltz
The Black Waltz
[ CD ]
Swampsong
Swampsong
[ CD ]
http://www.kalmah.com http://www.facebook.com/kalmahofficial‎ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 7272
Palaa »