Kansitaide Kamala
Kamala akka
CD
[ Inverse Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Kamala akka
02. Pakko
03. Merkattu
04. Ylhäinen yksinäisyys
05. Riittämättö
06. Taistelu
07. Tyhjyyttä
08. Päästä irti
09. Akana
10. Ei puudutusta
11. Anteeksiantamatonta

Kun bändi kertoo esikuvikseen Sepulturan, Anthraxin, Testamentin sekä Panteran ja kun bändin kokoonpano muodostuu kolmesta naisesta, ollaan enemmän kuin erittäin mielenkiintoisten asioiden äärellä. Tämän tyylilajin musiikki kun ei naisvoimin esitettynä ole sitä aivan yleisintä kamaa, ainakaan Suomen rajojen sisäpuolella. Suomen kielellä laulava Kamala on kuitenkin ymmärtääkseni pysynyt perustamisvuodestaan (2005) saakka samassa kokoonpanossa, joten ainakin sen suhteen bändissä tunnutaan olevan ihan tosissaan liikenteessä.

Tosissaan ollaan myös heti Kamalan akan ensitahdeilla. Soundit ovat varsin tukevat ja raskassoutuinen riffittely käynnistää nimikkobiisin. Biisin kunnolla päästessä käyntiin, huomio kiinnittyy Karita Kiviojan lauluun. Vaikka ulosanti on aggressiivinen ja varsin tyly, niin tulkinta on selvää koko ajan. Musiikki tuo väistämättä mieleen kotimaisista bändeistä Mokoman. Myös sanoituksissa vertaaminen Annalan lyyrikoihin ei tunnu kovin kaukaa hauetulta, sillä Kamalan teksteistäkin voi moneen kertaan huomata suomen kielen hienon monimuotoisuuden. Nämäkin asiat olisi voinut sanoa paljon helpommin, mutta kun on taitoa ja nähdään vähän vaivaa, saadaan lopputulos ihan eri tasolle. Koukutkin, joista levyllä saa otteen, ovat enemmän sanoituksiin kuin sävellyksiin pohjautuvia, sillä pientä tasapaksuutta kappaleiden sävellyksistä voidaan havaita. Tämän ei kuitenkaan kannata pelästyttää, sillä useimmat biisit tuntuvat aukeavan ja saavan persoonallisuutta vasta pidemmän ajan kanssa. Tosin pari kappaletta olisi voinut levyltä jäädä pois, sillä tiukempaan rutistetun Kamalan Akan syleilyssä voisi ahdistua helpommin.
Yli viiteen minuuttiin venytetty päätöskappale, Anteeksiantamatonta, on kuitenkin pituudestaan huolimatta yksi levyn ylivoimaisesti kovimpia biisejä. Useamman laulajan voimin aggressiivisesti hyökkäävä kertosäe vetää vielä erityisesti pisteet kotiin. Myös Ylhäinen yksinäisyys sekä levyn käynnistävä nimikkokappale voidaan muiden kappaleiden joukosta nostaa erityiselle korokkeelle. Jos taas haetaan toista ääripäätä, niin Tyhjyyttä on se kappale, joka omassa soittimessani sai vähiten soittoaikaa.

Kamala oli uusi tuttavuus, mutta varsin miellyttävä sellainen. Bändille voidaan ennustaa jatkoa myös tulevaisuudessa, sillä vaikka mitään aivan maailmoja mullistavaa Kamala akka ei tarjoa, siinä on kuitenkin varsin paljon persoonallisuutta ja bändi on sopivan aggressiivisella mielellä liikenteessä. Tyttöbändi sanana tuo helposti mieleen orkesterin, jota kuunnellessa tekisi mieli päättää päivänsä. Tällä kertaa ei kuitenkaan tätä vaaraa ole, vaikka elämän positiivisista valonpilkahduksista ei tällä levyllä suuremmalti tarinoida.22.04.2013, Tero Kukkonen
http://www.kamala.fi http://www.facebook.com/pages/Kamala/8097297435?rf=108499662508658 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2686
Palaa »