Kansitaide Suffocation
Pinnacle of Bedlam
CD
[ Nuclear Blast ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Cycles of Suffering
02. Purgatorial Punishment
03. Eminent Wrath
04. As Grace Descends
05. Sullen Days
06. Pinnacle of Bedlam
07. My Demise
08. Inversion
09. Rapture of Revocation
10. Beginning of Sorrow

Pitkän linjan death metal -veteraani Suffocation ei ole koskaan saanut sellaista suuren yleisön arvostusta ja menestystä, jonka bändille voisi suoda jo pelkästään uransa alkuvaiheen perusteella. Tähän kaikkeen on toki syynsä ja sillä seurauksensa, mutta omalla tavallaan Suffocation on saanut jäädä divaritason bändiksi, ensiluokkaisesta death metalistaan huolimatta.

Pinnacle of Bedlam, järjestyksessään seitsemäs studioalbumi, tuskin tulee muuttamaan tätä asetelmaa mitenkään. Tekninen, nopeatempoinen ja vihamielinen death metal kun tuskin koskaan kasvaa valtavirtasuosiota nauttivaksi genreksi. Eikä tämän newyorkilaisbändin biisien nimet tule koskaan tavoittamaan sitä paheksuntaa ja ihailua kuin vaikka genrekollega Cannibal Corpsen kanssa on käynyt.

Iästään huolimatta - bändihän on teknisesti ottaen jo 25-vuotias jos taukoja ei mukaan huomioida - Suffocation vetää varsin vetreästi, osaavasti ja tiukasti. Teknisyys ei ole päässyt pursuilemaan yli laidan Origin-yhtyeen lailla, mutta hektinen, napakka ja paikoin varsin aggressiivinen death metal soi armotta ja soittokoukeroistaan kiinni pitäen. Pinnacle of Bedlam ei ole helposti sisäistettävä levy, eikä toisaalta minkäänlainen hittikimara. Haastava ja vaikeaselkoinen genrerypistys sen sijaan lienee lähempänä levyn kuvausta, niin hyvässä kuin pahassakin.

Suffocationin ongelma ei ole soitossa, ei liioin soundeissa tai Frank Mullenin tyhjäksi tekevässä örinälaulussa. Problematiikka onkin enemmän siinä, ettei Suffocation tarjoa genreä vierastavalle välttämättä mitään muuta kuin nopeaa paukutusta koko tuutin täydeltä. Eikä levyn teknisyyskään välttämättä palkitse – edes kaltaistani tekniikkapornon ystävää – jos kiekon koukuista ei yksinkertaisesti saa kiinni. Suffocation yrittää kovasti ja samalla tavalla minäkin yritän pitää levystä enemmän kuin mihin lopulta kykenen. Jotain vain on jäänyt puuttumaan – levyn kaikista hyvistä elementeistä huolimatta.

Pinnacle of Bedlam on ehtaa Suffocationia ja juuri bändin faneille tuotos lieneekin itsestäänkin selvä pakkohankinta. Meille muille suosittelisin muutaman kierroksen tutustumista levyn raivoipäiseen tuotantoon, sikäli mikäli se ylipäätään on mahdollista tässä jatkuvasti uutta musiikkia tuputtavassa maailmassa.17.04.2013, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
...Of The Dark Light
...Of The Dark Light
[ CD ]
The Close of a Chapter: Live in Quebec City
The Close of a Chapter: Live in Quebec City
[ CD ]
Blood Oath
Blood Oath
[ CD ]
Suffocation
Suffocation
[ CD ]
Human Waste (Reissue)
Human Waste (Reissue)
[ CD ]
https://www.facebook.com/suffocation http://www.reverbnation.com/suffocation Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2324
Palaa »