Kansitaide Drottnar
Anamorphosis
EP
[ Momentum Scandinavia ]

( 7½ )
01. Morphosis
02. The Individual Complex
03. Sin Climax
04. Concord

Kesto: 20:51
Viimeinkin norjalainen Drottnar on saanut ulostettua matskua ikivanhojen demojensa julkaisun jälkeen, mikä tapahtui vuonna 1998. Miehistö on vaihtunut hieman matkan varrella ja tämä on osaltaan hidastanut levytyspuuhia. Drottnar on kuitenkin ollut nyt jo reilun vuoden ajan aktiivinen saatuaan koko bändin taas kasaan ja enää bändissä ei soita neljää Lindin veljestä tai serkkua, vaan porukasta on muodostunut viisimiehinen ja yksi Lind on jäänyt pois. Kaksi kitaraa tekee monesti vain hyvää hevibändissä.

Musiikki kuulostaa uudemman polven modernilta black metallilta, ei kuitenkaan sieltä melodisemmasta päästä. Riffit ovat rujoja ja synkkiä, eikä kevyitä melodiakulkuja ole eksynyt joukkoon. Vaikken löydä biiseistä mitään suurta vikaa, niin silti loppupeleissä jää hieman keskinkertainen vaikutelma.

Suurimman puutteen löydän kuitenkin soundimaailmasta: se on hieman epätasapainoinen. Rumpusoundi kuulostaa jossain määrin kuivalta ja minimalistiselta suhteessa muiden instrumenttien soundiin ja verbaaliseen ilmaisuun. Soundiin tottuminen vaatii aikaa. Vokalistin soundi on hyvä ja kitarasoundi on myös tunnelmaan käyvä, mutta rumpuosastolla soundimaailmassa olisi ollut parantamisen varaa mielestäni. Perinteisten instrumenttien lisäksi ep:n introbiisissä ja yhdessä toisessa kappaleessa kuullaan viulua, minkä aiheuttama tunnelma riipii sopivalla tavalla.

Drottnarista välittyy nihilistinen ja kylmä tunnelma ensituntumalta. Pidemmän tutustumisen jälkeen huomaa, että se on eräänlaista heijastumaa siitä, miten bändi näkee maailman ja ihmisen. Levyn kansitaiteeseen ja ulkoasuun on panostettu. Siitä välittyy mukavan kylmä ja kolkko tunnelma, lisäksi materiaali on painettu ohuelle pahville, mikä lisää erilaisuuden tuntua äänitteeseen.

Drottnar antaa vielä odottaa täyspitkää. Ehkä sitten biisit iskevät lujemmin. Itselläni oli kovat odotukset tämän julkaisun suhteen ja täytyy myöntää, että hieman petyin. Aiemmin netissä olleiden näytteiden perusteella odotin paljon kovempaa lättyä.

16.10.2003, Pekka Ryhänen
http://www.drottnar.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2657
Palaa »