Kansitaide Hero Dishonest
Alle Lujaa
CD
[ If Society ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Kuolet sairaana, masentuneena ja vapaana
02. Suomi tarvitsee peloittavan armeijan
03. Systeemi ei lepää
04. Itäviinaa
05. Samaan junaan
06. Kuolet terveenä, onnellisena ja vapaana
07. Semmonen kevät
08. Vain uusi kerros valkoista
09. Nyt nussitaan!
10. Kipu
11. Yks lisää
12. Puren itseäni ettei tääkin olis unta
13. Loppu tulee

kesto: 30:27

Äkkiväärällä ja vimmatulla hardcorella nimensä tehnyt Hero Dishonest osoittaa kuudennella albumillaan Alle Lujaa peräti kehittymisen merkkejä.

Alle Lujaa on paitsi bändin ensimmäinen täysin suomenkielinen levy, myös sisällöltään monipuolisin, mikä ei tosin paljon ole sanottu, mutta onpahan sanottu silti. Bändi on edelleen arvaamaton ja nyrjähtänyt ja levittää tutuksi tullutta mustaa huumoriaan. Bändin hysteerinen panikointi purskahtelee välistä suoraan naamalle, mutta siinä missä Pat Poon mesoaa mikin varressa keuhkonsa pihalle, maltetaan sisällölle antaa välistä myös tilaa hengittää, mikä pitääkin levyn varsin hyvin kasassa.

Yksittäisiä kohokohtia en Alle Lujaalta osaa juuri nostaa esiin, mutta toisaalta kokonaisuus väistää varsin hyvin myös yksioikoisen koohottamisen sudenkuopat. Päällimmäisenä jäivät mieleen "rokkaavampi" Nyt nussitaan!, sekä kaksi viimeistä kappaletta, jotka eroavat tyystin muusta materiaalista. Yli seitsenminuuttinen Puren itseäni ettei tääkin olis unta on häröä tarinointa ja hetkittäistä hc-purkausta, ja sen viimeiset neljä minuuttia lähinnä dronemaista biisinlopetusta, kun taas hieman alle viisiminuutinen Loppu tulee ei sekään etene ihan normipolkuja maanisine ilmapiireineen.

Kun kappaleet ovat lopun poikkeuksia lukuunottamatta pitkälti alle parin minuutin mittaisia, ei bändin napakka salamasota pääse liikaa tympimään. Ei tätä silti jaksaisi puolta tuntia pidempään kuunnella, olkoonkin, että kaksi viimeistä rallia vievät lähes kolmanneksen levyn kokonaismitasta. Kuitenkin, Alle Lujaa jatkaa bändille ominaista mekkalointia, kulmikkaita hc-ryöpsähdyksiä ja kummallista huumoria.17.04.2013, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Liha ja teräs
Liha ja teräs
[ CD ]
Dangerous
Dangerous
[ CD ]
When The Shit Hits The Man
When The Shit Hits The Man
[ CD ]
Let Your Poison Scream
Let Your Poison Scream
[ CD ]
Let Your Poison Scream
Let Your Poison Scream
[ CD ]
http://www.herodishonest.com/ https://fi-fi.facebook.com/herodishonest Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1527
Palaa »