Kansitaide Gloria Morti
Lateral Constraint
CD
[ Cyclone Empire ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lex Parsimoniae
02. The First Act
03. Our God Is War
04. Aesthetics of Self-Hyperbole
05. Sleep, Kill, Regress, Follow
06. HalluciNations
07. Slaves
08. Non-Believer
09. The Divine Is a Fraud
10. Conclusion

Kesto: 48:31

Niin se aika vain lentää. Joskus muinoin bongasin Gloria Mortin ensimmäisen levytyksen sen ollessa vielä tuore. Sekin ilmestyi jo 2004, melkein kymmenen vuotta sitten. Silloin yhtye jäi mieleen suhteellisen pirteänä pakettina, jossa oli lähes yhtä paljon potentiaalia kuin kehitettävääkin. Lateral Constraint on yhtyeen neljäs levytys ja jatkaa bändille ilmeisen tyypillistä kahden vuoden kaarta levyjulkaisuissaan. Lifestream Corrosionin jälkeen bändi on uudistunut jonkin verran, eikä se kuulosta enää erityisen tutulta kun vuosia on kulunut.

Bändin musiikki jyrää äkäisesti aina ensimmäisen raidan alusta levyn viimeiseen säveleen asti. Tässä piilee myös Gloria Mortin suurin ongelma, mikä vaivasi eniten myös sitä ensimmäistä tältä yhtyeeltä kuulemaani levyä. Vaikka musiikki olisikin synkkää, vihamielista ja teknistäkin, niin se ei kaikille riitä. Kuulijan mielenkiintoa on vaikea pitää yllä jos musiikissa ei ole riittävästi vaihtelevuutta ja tietynlaisia kiinnekohtia. Tästä esimerkkinä toimii vaikka kappale Hallucinations, joka herättää joka kerta kun levyä kuuntelee läpi asti, vaikka kuulija olisikin jo karannut omiin ajatuksiinsa. Kappale erottuu edukseen, vaikka siinä on kaikki yhtyeen ja sen tyylin elementit paketoituna tunnistettavaksi ja omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Kappaleista ei kuitenkaan aina välity, että bändi haluaisi kertoa jotakin, vaan joskus biisit ovat vain nippuja kliseitä ja genren perinteitä.

Bändi on ehkä juuttunut hieman omaan juttuunsa ja genrensä perusasioihin niin hyvässä kuin pahassakin. Tästä käy hyvänä esimerkkinä vaikkapa rumpali, joka vikkeläjalkaisena sällinä todennäköisesti taistelee henkien taistoa jokaikinen kerta kun biisissä ei olisikaan tarkoitus soittaa kuudestoistaosia. Vaikka vastaavaa extreme-urheilua onkin mukava ihastella joskus, niin kieltämättä loputon basareiden sarjatulitus käy hieman kuuloelinten päälle. Se on yksi niistä asioista asia mitkä tekevät Gloria Mortin musiikista hieman yksioikoista ja tasasävyistä: tyylikeinojen vähyys ei rajoitu pelkästään rumpaliin vaan oikeastaan koko bändiin. Melodiat ovat valtaosin vain pakollinen lisä ja oppikirjan määrittämä tyylikeino, eivät ilmaisun apuväline.

Bändi esittää hyviä otteita, ja suoritus on moneltakin kantilta hyvin tasainen. Viimeinen yksityiskohtien hiominen on jäänyt tekemättä, mistä johtuen yhtyeen levytys on joskus hyvin raskasta kuunneltavaa... eikä edes siinä genren omassa merkityksessä.20.03.2013, Turkka Holmqvist
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Anthems of Annihilation
Anthems of Annihilation
[ CD ]
Eryx
Eryx
[ CD ]
Lifestream Corrosion
Lifestream Corrosion
[ CD ]
http://www.gloriamorti.com http://www.myspace.com/gloriamorti Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2164
Palaa »