Kansitaide Fanthrash
Duality of Things
CD
[ Rising Records ]

( 6 )
01. Intro
02. Allocation of the Soul
03. Aggressor
04. Forced
05. Duality of Things
06. Under the Open Sky
07. Trauma Despotic
08. Green Tattoo
09. Lizard Skeleton
10. Toxic Mind
11. Domino
12. Rita from the Hills

Etenkin nykyvalossa hassunhauskalla nimellä paiskattu Fanthrash on tavallaan mielenkiintoinen tapaus. Yhtyettä nimittäin kutsutaan vaatimattomasti yhdeksi vanhimmista thrash-bändeistä mitä on ikinä Puolasta tullut, ja silti Duality of Things on yhtyeen vasta vuonna 2011 julkaistu levydebyytti. Perustamisvuodeksi ilmoitetaan vuosi 1986 ja ilmeisesti yhtye on jo tuolloin ollut aktiivinen demo- ja pienlevytysrintamalla.

Onko Duality of Things sitten ollut 25 vuoden kehityksen ja/tai odottamisen arvoinen? Asiasta voinee toki olla montaakin mieltä, mutta helppo vastaus lienee tyly ja yksinkertainen "ei". Vaikka bändi on mennyt eteenpäin ajan hengen vanavedessä, ei levytys tunnu millään tavalla nykyvalossa katseltuna relevantilta, hyvältä tai onnistuneelta. Tai ehkä juuri siinä vika onkin.

Duality of Things on monessa mielessä modernisoitua thrashia. Vaikka juuri tuotoksen soundit ovat viimeisen päälle steriilit ja nykyaikaiset, ne eivät ole ainoat seikat, jotka ovat menneet pieleen. Itse biisinkirjoituspuolella olisi ollut varaa hioa, petrata ja viimeistellä vielä paljon enemmän. Nyt osa riffeistä ja kaikkiaan valtaosa biiseistä on sellaista settiä, ettei niistä aina ota selvää mistä kulmasta yhtye on pyrkinyt musiikkiaan lähestymään. Paikoin mukana on tietynlaista death/thrash-kulmaa, toisaalta taas kokeellista modernia räsittelyä. Kaikkia näitä kuitenkin yhdistää se, etteivät kipaleet kuulosta varsinaisesti hyviltä.

Aivan luokatonta Fanthrashin paukutus ei ole, ainoastaan niin kovin keskinkertaista. Sounditkaan eivät ole itsestäänselvästi huonot, sillä kitaroista löytyy potkua ja raskautta, niin kuin rummuistakin selkeyttä ja potkua. Näistä osatekijöistä huolimatta levy tuntuu vähän liian turboahdetulta ja esimerkiksi rummut ovat aivan turhan pinnalla miksauksessa. Soundeista on silti viime kädessä etsiä vikoja, kun suurin osa ongelmista on juurikin sävellyspuolella. Laulupuolen örähtelevä karjunta on sentään ihan kelvolla mallilla, mutta siitä ei ole missään mielessä levyn pelastajaksi.

Fanthrashin debyyttilevy onkin enemmän omanlaisensa kuriositeetti puolalaisen yhtyeen uudesta tulemisesta kuin mitään muuta. Kaikkiaan juuri sellainen levy, joka ei aiheuta sen enempää tuskanparahduksia kuin riemunkiljahduksiakaan.14.03.2013, Serpent
http://www.fanthrash.com/ http://www.myspace.com/fanthrashband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1280
Palaa »