Kansitaide Drawn Awake
Drawn Awake
MCD
[ Inverse Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Game
02. On the Edge
03. Reflection
04. Identity

Tampereelta esiin ponnistava Drawn Awake on parin vuoden ikäinen bändi, jolla on plakkarissa pari piensoittoa. Näistä uudempi, neljän biisin Reflection, on kuin aikamatka 1990-luvun Ruotsiin, juuri sinne Göteborgin melodisen metallin maisemiin. Onko Drawn Awake nykysukupolven In Flames vai kätkeytyykö kansien väliin jotain muutakin?

Vastaus voi olla sekä kyllä että ei, sillä tamperelaisbändi on hyvin pitkälti veistetty tuosta samasta puusta kuin vertailukohtakin. Nelikolla on kuitenkin nippanappa astetta raskaampi ote menossaan ja paikoin Reflection tuokin Hypocrisyn kevyemmän pään ilmaisun. Vertauskuvallisesti Drawn Awakea voisikin luonnehtia väli-ilmansuuntabändiksi. Deathmetalmaisuutta minilevyssä on kuitenkin sen verran vähän, ettei sitä parane siihen sekoittaa. Niin ikään thrash-riffittelyä on nimellisesti mukana, muttei varsinaisen genrettämisen verran.

Olipa tyylilajimäärityksistä mitä mieltä tahansa, Reflection on hyvin tehtyä melodista mäikettä. Yhtye soittaa tiukasti yhteen ja biiseissä riittää myös kiinnostavia yksityiskohtia pelkän yksioikoisen melodisen neppailun lisäksi. Kappaleet ovat myös sopivan tiiviitä ja tiukkaan puristettuja. Turhasta toistosta ei siis kärsitä. Kun vielä lätyn soundipuoli on pirun tiukalla mallilla, on jo lähtökohta näinkin tavanomaisella materiaalilla varsin hyvä. Laulupuolen ärjynät ja puhtaammat osiot eivät suuresti hurraata herätä, mutta eivätpä ne toisaalta anna aihetta varsinaiseen nurinaankaan.

Drawn Awake on kyvyiltään varsin potentiaalinen tapaus, mutta vielä tämän näytön perusteella kaikenlainen omaperäisyys on täysin kadoksissa. In Flames- ja uudemman Hypocrisy-tyylin fanittajille tässä on kuitenkin varsin lupaava seuraamisen kohde.12.03.2013, Serpent
http://drawnawake.com/ https://www.facebook.com/DrawnAwake Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2093
Palaa »