Kansitaide Jess and the Ancient Ones
Astral Sabbat
MCD
[ Svart Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Astral Sabbat
02. Long and Lonesome Road
03. More Than Living

Vuoden 2012 positiivisimpia yllättäjiä oli Jess and the Ancient Ones. Suoraan takavasemmalta, ohituskaistaa käyttäen, occult rock -bändi jyräsi monien muiden ohitse ja teki erään vuoden 2012 parhaista levyistä.

Nyt julkaistu EP sisältää kolme kappaletta; kaksi omaa ja yhden lainatun. Kiekko aloitetaan Astral Sabbat -nimibiisillä: raita on kerrassaan svengaava mahtiveto joka jatkaa bändin jo tuttua soundia, vieden sitä vielä selkeästi eteenpäin omaan suuntaansa lisäten keitokseen muun muassa mainiosti toimivia 60-luvun surf-sävyjä. Jess and the Ancient Ones on luonut viimeistään nyt täysin oman tyylinsä jota on turha lähteä sen kummemmin lokeroimaan; tästä kyydistä tulee vain nauttia!

Shocking Blue -cover Long and Lonesome Road on taipunut mainiosti bändin tyyliin, varsinkin hammond-soundit ja kitarat ovat onnistuneet hienosti ja kokonaisuus toimii kuin lumilinko talvisäässä.

EP:n lopettava 15-minuuttinen More Than Living on kerrassaan eeppinen kappale joka jättää alkupuolella hieman kylmäksi mutta parantaa juoksuaan ja tunnelmiaan varsinkin upeiden kitarasoolojen myötä, muodostuen parhaimmillaan vallan messevästi rokkaavaksi palaksi. Ihan koko biisin pituutta ei sisältö kuitenkaan kannattele, ja lyhyempänä versiona olisikin mielestäni onnistuttu paremmin.

Pieni mutta harmillinen ongelma EP:n kohdalla on soundipolitiikka. En tiedä onko loudnessiin viittaava äänimaailma, joka tumppuine bassoineen, säröasteelle nousevine lauluineen ja sihahtelevine s-ääntiöineen tehty tarkoituksella, mutta joka tapauksessa soundipuoli heikentää muuten hyvää lopputulosta. Pahimmillaan mieleen nousee muistuma loppuunsoitetun LP-levyn viimeisestä, sisimmillä urilla säröilevästä biisistä. 70-luvulla tehtiin ehkäpä kautta aikain äänityksellisesti ja soundillisesti parhaat työt, mutta tuohon maailmaan eivät kuulu yliohjautuva särö ja suhu-ässät. Parhaillaan EP kuulostaa irtonaiselta sekä hyväsoundiselta, pahimmillaan taas säröiseltä, sihisevältä tuhnulta.

Pienistä rutinoista huolimatta Jess and the Ancient Ones onnistuu todistamaan uudella tuotannollaan olevansa ihan muuta kuin yhden levyn ihme, ja bändillä on niin paljon intoa ja taitoa hyppysissään että jään odottamaan innolla seuraavia julkaisuja.13.02.2013, Sami Lehto
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Horse And Other Weird Tales
The Horse And Other Weird Tales
[ CD ]
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
[ CD ]
Castaneda
Castaneda
[ 10" ]
Jess and the Ancient Ones
Jess and the Ancient Ones
[ CD ]
13th Breath of the Zodiac
13th Breath of the Zodiac
[ 7" ]
http://www.jessandtheancientones.com/ https://fi-fi.facebook.com/jessandtheancientones Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5539
Palaa »