Kansitaide Desolate Shrine
The Sanctum of Human Darkness
CD
[ Dark Descent ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Corridor: Human Altar
02. Plane of Awake: Dreams Over Angel-Serpent Tower
03. Pillars of Salvation: The Drowned Prince
04. Lair of Wolf & 1000 Lions: Nine Forgotten Names
05. Old Man's Visit
06. The Chalice of Flesh and Bone: The Eminence of Chaos
07. Demon Heart: The Desolate One
08. Funeral Chamber: Sacred Ceremonial Light

Toissavuonna ilmestynyt Desolate Shrine -debyytti Tenebrous Towers oli osittain varsin oivallinen, mutta paikoin hieman onnahtava käsitys mustanpuhuvasta death metalista. Odotettu jatko The Sanctum of Human Darkness on putkahti ulos heti seuraavan vuoden joulun alla ja kääröistä kuoriutui esiin astetta eheämpi kokonaisuus. Matkaa mestarillisuuteen on vieläkin, mutta ainakin suunta on vahvasti oikea.

Jos silkasta mustuudesta, pimeydestä ja toisaalta laulusta ja soundeista annettaisiin loppuarvosana, olisi The Sanctum of Human Darkness kirkkaasti viime vuoden kärkikastia. Juurikin pahaenteinen, mustuutta hohkaava ja lohduton tunnelma on levyn vahvoja puolia. Sitä on toki myös levyn vahva tuotantopuoli. Kitarat soivat rouheasti, raskaasti ja selkeästi. Rummut niin ikään takovat tiukasti ja jämäkästi. Laulupuolen vahva örinälaulu on sekin kehunsa ansainnut.

Parannukset eivät ole jääneet onneksi vain tuotanto- ja tunnelmapuoleen, sillä myös biisinkirjoituspuolella on havaittavissa pientä kehitystä. Kehitysaskeleet eivät ole valtavia, mutta silti selvästi havaittavia. The Sanctum of Human Darkness onkin kuin sekoitus tuttua ja toisaalta myös uutta. Harmi vain, että sitä tietynlaista tarttuvuutta joutunee edelleen peräänkuuluttamaan.

Niin vahva kuin levyn tunnelma muutoin jo onkin, sitä kaipaisi vieläkin selkeämpää tarttumapintaa ja esille nousevia kappalerakenteita, jotka pureutuisivat koukkujen lailla ihoon. Nyt iskut pääsevät turhan paljon kimpoilemaan kuuloelimistä ja päällimmäiseksi jää "vain" käsitys mahtavasta tunnelmasta, ei niinkään kerrasta iskevistä biiseistä. Narinasta huolimatta The Sanctum of Human Darkness on hyvä levy ja sinällään looginen jatko edeltäjälleen. Desolate Shrine kannattaa laittaa seurantalistalle.25.01.2013, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Deliverance from the Godless Void
Deliverance from the Godless Void
[ CD ]
The Heart of the Netherworld
The Heart of the Netherworld
[ CD ]
Tenebrous Towers
Tenebrous Towers
[ CD ]
http://desolateshrine.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/desolateshrine Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2538
Palaa »