Kansitaide Black Bay
Feeding It
CD
[ Tmina Records ]

( 3½ )
01. Feeding It
02. In Your Control
03. Concrete Walls
04. Forget Myself
05. Followed
06. Fall of Man
07. Last Gasp of Reality
08. Torn Apart
09. Devourer of Souls

Kesto: 41:43

Black Bay on nimenä uppo-outo, mutta eipä tuo liene ihmekään, Feeding It kun on varsin eksoottisen serbialaislafka Tmina Recordsin kautta julkaistu debyyttilevy. Demoja yhtyeellä on takanaan viisi ja nimikin ehtinyt historian varrella vaihtua ainakin neljä kertaa, joten onhan siinä perässä pysymistä.

Musiikkityyliä voisi luonnehtia hyvin moderniksi metalliksi, jossa nykyajalle tyypillisen tuhti soundimaailma on valjastettu thrashista, heavysta ja groove metallista koostuvien ainesten palvelukseen, eikä metalcorevaikutteitakaan kovin vierasteta. Suoranainen nimien pudottelu ei ole aivan helppoa, mutta aivan paikoitellen mieleen tulee etäisesti muun muassa Nevermore Black Bayn kuulostaessa kuitenkin selvästi enemmän jotenkin ”kosiskelevammalta”. Viime mainittu kuvaus osuu kohdalleen viimeistään kappaleessa Forget Myself, joka on puhtaine melodioineen jo niin vastenmielistä jenkkimarkkinasiirappia, että tekee mieli ryydittää kuvausta erään porilaisen toverin lanseeraamalla termillä ”homonpaskaa”.

On aika sääli, että kun paikoin bändi kuulostaa jopa todella hyvältä, kuten vaikkapa mainiossa avauskappaleessa Feeding It, nelikko kumartelee selvästi enemmän kaupallisesta ”metallista” kiimaantuneiden kyljystukkien ja ruutupaitojen suuntaan. Niinpä läystäke lentääkin tässä taloudessa hyvin nopeasti kertakäyttölevyjen alati täyttyvään roskalaatikkoon.
 23.01.2013, Marko Saarinen
http://www.blackbay.se/ http://www.myspace.com/blackbay Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1181
Palaa »