Kansitaide Convulse
Inner Evil
CDS
[ Svart Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Inner Evil
02. God Is Delusion

kesto: 12:00

Kun tässä on viime vuosina saatu muutamakin vanhan koulun Suomi-kuolon edustaja kokoamaan rivinsä uudestaan, niin taisi olla vain ajan kysymys, milloin nokialainen Convulse saadaan tekemään paluu.

Kuten tässäkin nyt sitten todistettiin, lavojen myötä kutsui myös studio, jossa syntynyt single Inner Evil palauttaa Convulsen takaisin levytetyn pöydän ääreen ensimmäisen kerran sitten 90-luvun puolivälin. Alkuperäisestä miehistöstä on mukana laulusta ja kitarasta vastaava Sami Jämsä ja basisti Juha Telenius. Uutta verta tarjovat Rolle Markos rummuissa ja Kristian Kangasniemi toisena kitaristina.

Inner Evilia mainostetaan täysin analogisena, mikä toki alleviivaa että old-schoolia ollaan, mutta sisältöhän se ratkaisee.

Inner Evil on siis ehtaa vanhaa koulua - kuin paluuta 90-luvun alkuun, mutta sinällään ihan ok sisällöstään huolimatta levyn kappaleet eivät ole perusjyrää kummoisempaa tavaraa. Nimikkokappale Inner Evil on keskitempoista perusrouhintaa, joka ei täysin vangitse pihteihinsä. Ihan kelpo veto, mutta eipä paljon muuta. Sen sijaan rivakampi God Is Delusion onkin jo huomattavasti tehokkaampi hetki, joskaan ei sekään tyystin vedä jalkoja alta, mutta on tästä kaksikosta selvästi se energisempi tapaus. Kumpaankin kappaleeseen kaipaisin silti enemmän lennokkuutta ja tuhovoimaa.

Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että pitkään kuopassa olleita bändejä kaivetaan ylös lavoille, edes kerraksi, mutta oli sitten oikeutettua tai ei, niin levytyksiin asti päätymällä homma menee väkisinkin vanhaan vertaamiseksi, varsinkin kun taustalla on nytkin sellaisia "mitättömyyksiä" kuin World Without God.

On kunnioitettavaa silti, ettei Convulse vuosimallia 2013 ole lähtenyt uusien virtausten perään eikä toisaalta jatka debyytin jälkeistä rokkaavampaakaan linjaansa. Inner Evil on perinteistä ja puhdasoppista death metalia, siitä kiitos. Inner Evil on hyvä osoitus, että ote on tallella, mutta ei silti niin säväyttävä että mahdollista albumillista odottaisin. Ei missään nimessä mikään kompurointi, kovin tavanomainen vain.23.01.2013, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Cycle of Revenge
Cycle of Revenge
[ CD ]
Evil Prevails
Evil Prevails
[ CD ]
World Without God (reissue)
World Without God (reissue)
[ CD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1972
Palaa »