Kansitaide Graven Image
The Future Started Yesterday
CD
[ Lamp Music ]

( 8 )
01. One Mistake
02. Far Away
03. No Atheist in a Foxhole
04. Twisted And Broken
05. Demons
06. The Other Side
07. 1600 Deception Avenue
08. World of Decay
09. The Future Started Yesterday

Kesto: 47:50

Graven Image -nimisiä orkestereita on varsinkin jenkeistä putkahtanut vuosien varrella useita, mutta tämänkertaista ei tule sekoittaa mihinkään niistä. Connecticutilaisviisikko vaikuttaa melko kokeneiden konkareiden ryhmältä, vaikka ainakaan itselläni ei tiedossa ole aiempia edesottamuksia kuin laulaja Martin O’Brienin osalta, mies kun on vaikuttanut ryhmissä Weapon X ja Beyond Reality.

Veteraaniryhmä luottaa soundissaan hyvin perinteiseen vanhan koulukunnan heavy metaliin, ja sointi on tanakkaa ja lujaotteista. Huomattavaa The Future Started Yesterday -debyytissä on, että se on teemalevy, joka keskittyy sotarintamalta palaavan jenkkisotilaan tuntemusten ruotimiseen. Kansitaiteet on tehty nekin aiheen mukaisesti ja sekaan heitetyt puhesamplet tukevoittavat teemaa entisestään. Koska mukana ei ole sanoituksia, eikä kaikesta lauletusta satavarmasti saa selvää, mutta melko patrioottinen kuvahan levystä jää. Käsittääkseni kiekko on kuitenkin lähinnä hatunnosto ja muistutus, että jenkit eivät saisi unohtaa omiaan senkään jälkeen kun sieltä jostain pommien ja luotien keskeltä ties missä kunnossa kotiin palaavat.

Bändi itse mainitsee vaikutteikseen muun muassa Queensrÿchen, Megadethin, Iron Maidenin, Dion ja Randy Rhoadsin, ja kyllähän näiden vaikutus hiukan kuuluu. Itse nostaisin verrokiksi ainakin Metal Churchin heavymman osaston, mikä ei ole lainkaan pöllömpi juttu. Joissain kohdin esikuvat lyövät todella vahvastikin läpi, esimerkiksi World of Decay tuo vauhtiin päästyään mieleen Megadethin Hangar 18:eenin. Pidän kiekon biiseistä liki kautta linjan, vaikka akustisia osuuksia on vähän turhan paljon ja No Atheist in a Foxhole tuntuukin vähän hosuen läpi rymistellyltä. Parhaimmistoon nousevat jo mainitun World of Decayn lisäksi ainakin 1600 Deception Avenue ja levyn paras Twisted and Broken. Kokonaisuuden kannalta olennaisin onnistuja on ehdottomasti laulaja O’Brien, jolla on tunnistettava ja vahva ääni. Tätä voisi kuvitella kuulevansa jonkin paljon tunnetummankin heavyorkesterin keulilla.

Soundeiltaan kiekko on hyvin raskas, suorastaan jopa rujon karski, mikä toki tällaiseen perusjunttaamiseen sopii. Debyytti on mielenkiintoinen tuttavuus ja tarjoaa erittäin laadukasta jenkkiheviä, ja nyt on mielenkiintoista nähdä, millaista jatkoa seuraa ja miten.
 18.01.2013, Marko Saarinen
http://www.reverbnation.com/lifesoncoleman https://www.facebook.com/Gravin.Image Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1969
Palaa »