Kansitaide Enraged
It's Your Fear That Feeds Their Power
CD
[ Omakustanne ]

( 6 )
01. Confabulated to Defile
02. Confusion
03. Global Conspiracy / Invisible Oppressors
04. Dictated by Misanthropy pt. II
05. Below the Surface
06. Tribulations Climax
07. Intolerable Misconduct
08. Respice Finem
09. The Cleansing

Maailman noin puolesta tusinasta tunnetusta Enragedista tämä tapaus on Se hollantilainen. Juuri se, joka aloitti uransa jo vuonna 1997. Ura kai olisi voinut olla elinvoimaisempikin, ainakin jos ottaa huomioon sen pienen seikan, että It's Your Fear That Feeds Their Power on yhtyeen ensimmäinen täyspitkä levytys.

Vaikka arvostettu Metal Archives -nettisaitti tätä kirjoittaessa muuta väittääkin, vuosimallin 2012 Enraged ei ole brutaalia death metalia. Ei lähelläkään. Kuolonmetallia kylläkin, mutta enemmänkin melodista ja rääkylauluilla vedettyä sellaista ja lähempänä takavuosien ruotsalaistyyliä. Siis juuri sellaista, jollaista niin moni hurribändi identiteettikriisissään ja luomisvoimassaan enemmän tai vähemmän pioneerimäisesti väänsi. Elementtejä on siis myös thrashista, mutta pääpaino on melodisessa kuljetuksessa.

Nopeatempoisuus leimaa levyä vahvasti kautta levyn. Enraged osaa kuitenkin rauhallisemmankin rytmityksen. Hyvä niin, sillä levy on pääosin varsin yksitoikkoista puurtamista vailla kerrasta leukaperiin iskeviä biisejä. Niin juuri, niitä pahamaineisia, mutta niin rakastettuja hittejä. It's Your Fear That Feeds Their Power onkin lähinnä hittimateriaalin antiteesi. Peräjälkeen levyltä kuuluu melodioilla koristeltu näennäisen napakka death metal -vetoinen biisi thrash-vivahteilla, ja siinä se. Yllätyksiä ja osumia ei ole tarjolla.

Enraged kuitenkin yrittää. Parhaimmillaan yhtye onnistuu tiukoilla riffeillään herättämään kiinnostuksen, mutta vain hetkeksi. Realiteetti on, että tämänkaltaista tavaraa on tehty paljon ja vieläpä niin paljon paremmin kuin mihin hollantilaisyhtyeen rahkeet riittävät. Soundit ovat kohtuulliset ja ohuehko rääkylaulu lähinnä yhdentekevää. Näillä eväillä ei pitkälle potkita, ei muutamista hyvistäkään jutuista huolimatta.23.01.2013, Serpent
http://www.enraged.nl/ http://www.myspace.com/enraged Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1051
Palaa »