Kansitaide Cozhe
Pressure Fractures
CD
[ omakustanne ]

( 6- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Intro
02. Pressure Fractures Part One: The Mother
03. Pressure Fractures Part Two: Stairway To Hate
04. The Cave, Intro
05. The Cave
06. Love Has Left The Building
07. Unhero
08. Symphony Of The Fools
09. Backstabber
10. Far Away
11. Pressure Fractures Part Three: Music School

Musiikilla voi olla terapeuttinen vaikutus niin tekijälleen kuin kuulijalleen. Cozhen Pressure Fracturesin kohdalla levynteon terapeuttinen vaikutus ilmentyy monissa eri tasoissa. Reggae-yhtye Ragablasterin kosketinsoittajana vaikuttava Janne Nevalainen on Cozhen pääkonspiraattorin ominaisuudessa päässyt levyllä purkamaan tuntojaan progressiivisen rockin viittaan sonnustetussa musiikissaan ja kitkerissä sanoituksissaan.

Yli kymmenen vuoden ajan kehitystyön tuloksena syntynyt Pressure Fractures on useimpien terapiatöiden tapaan haastavaa ja paikoin jopa ahdistavaa kuunneltavaa. Elämän vastoinkäymisiä ja ihmisyyden raatelevaa puolta käsittelevässä teemalevyssä on sisäänpäin vetäytynyt tunnelma, jonka musiikilliset hengenheimolaiset löytyvät Peter Hammillista, Jethro Tullista ja 1980-luvun neoprogebändeistä.

Nevalaisen kerronnalliset laulut sisältävät paljolti hammillmaista itsensä raatelua, joka nousee raskassoutuisen musiikin keskiöön paisuttelevan kosketintyöskentelyn, pallasmaisen kitararevittelyn ja poukkoilevan rytmiikan joukosta. Kappaleiden sisältämää vahvaa tunnelatausta ei ole syytä kyseenalaistaa, eikä myöskään vuosikausia kestänyttä sävellystyötä. Jos yhtye vain olisi viitsinyt panostaa yhtä paljon levyn tuotantopuoleen kuin sävelmateriaaliinsa, lopputulos olisi huomattavasti nautittavampaa kuunneltavaa.09.01.2013, Kalevi Heino
http://cozhe.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1375
Palaa »