Kansitaide 6th Awakening
Psycho Path
CD
[ Tmina Records ]

( 6 )
Osta CDON:ista
01. Raw
02. Nightlife
03. Psychosane
04. Backwards
05. One More Day
06. Demom
07. Shallow
08. Tier
09. Fake
10. My Girlfriend's Girlfriend (Type O Negative cover)

Tietyillä mailla on monesti tietynlainen, sanoisinko jopa sisäsiittoinen soundinsa, ja monet näiden maiden bändeistä voi yhdistää automaattisesti omaan genreensä ilman, että olisi bändistä koskaan kuullutkaan. Ensimmäisen kokopitkän levytyksensä valmiiksi saanut 6th Awakening on juuri tällainen yhtye. Ironista kyllä, olin alunperin käsittänyt orkesterin tulevan jostain aivan muualta ja ajattelin bändin vain kuulostavan niin kovin ruotsalaiselta. Silmäys yhtyeen infoihin ja bändi paljastuikin, miksikäs muuksikaan, ruotsalaiseksi.

Sanaleikkihenkisesti nimetty Psycho Path on yhdistelmä modernia nykymetallia ja 90-luvun loppupuolen melodista melskausta. Metalcoremainen tunne puskee läpi, vaikka veri tuoksuu Göteborgilta, yhtyeen kotikaupungista, Uumajasta huolimatta. Naislauluvetoinen melodinen metalli on saanut piirteitä myös melodisesta deathista ja toisaalta nyky-thrashista. Saatekirjeessä yhtyettä kutsutaankin aina niin hauskalla extreme metal -nimikkeellä.

Äärimmäistä yhtyeessä on kuitenkin lähinnä se, ettei tällainen meno välttämättä kelpaa radioaalloilla soivaksi. Muuten rankempiin tyylilajeihin tottuneelle Psycho Path voi kuulostaa jopa varsin pliisulta kamalta, vaikka levyllä eittämättä raskas kitarasoundi onkin. Riffit kuitenkin pursuavat melodioita ja puhtaalle naislaululle on annettu paljon tilaa. Ja tässä onkin yhtyeen sekä omaperäisin resurssi että suurin ongelmakohta: kuinka monia kuulijoita lopulta viehättää kepoisan melometallin ja rankemman death/thrashin yhteen naittaminen? Onko kohderyhmänä Stam1nasta, Mokomasta ja ruotsimetallista seuraavaa askelta etsivät uusmetallistit vai yritetäänkö tässä mahdollisesti raahata rässäreitä ja dödmetal-miekkosia kepoisamman materiaalin pauloihin?

Mene ja tiedä, mutta omia ropojani en Psycho Pathille laittaisi. 6th Awakening kyllä hoitaa teknisesti tonttinsa hyvin ja tuotantoarvot ovat levyllä kadehdittavan hyvät, mutta itse biisimateriaali on puolet ajasta hukassa kuin humalainen lehmä pellolla. Se toinen puoli onneksi rynkytetään kielisoittimia raskaasti ja paikoin jopa lupauksia paremmasta ilmaan heittäen. Siitä sentään pisteet kotiin. Noin muuten levy ei pahemmin vakuuta. Ärinälaulut ovat välttävät ja jonkin tämän naisen puhtaassa äänessä haraa vastaan.

Psycho Path ei ole huono levytys, se on ehkä jopa hieman yli keskiverron - kiitos hyvien soundiensa ja muutaman nasevan riffinsä - mutta siitä puuttuu se tai ne jotkin syyt, joiden perusteella sitä voisi kehua. Lopussa lojuva cover on sopivan erilainen alkuperäisesitykseensä nähden, ja sikäli ihan kiinnostavaa kuultavaa.30.12.2012, Serpent
http://www.myspace.com/6thawakening https://www.facebook.com/pages/6th-Awakening-Official-/252498854809708?sk=app_2405167945 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1212
Palaa »