Kansitaide Mission, The
Silver
CD+DVD
[ Echozone/Eyes Wide Shut Recordings ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
DVD:
01. Beyond The Pale
02. Hands Across The Ocean
03. Serpents Kiss
04. Naked And Savage
05. Garden Of Delight
06. Severina
07. Butterfly On A Wheel
08. Vigilante Man
09. Sacrilege
10. Wake (RSV)
11. Wasteland
12. Crystal Ocean
13. Deliverance
14. Like A Child Again
15. Like A Hurricane
16. Tower Of Strengh
17. Blood Brother
18. 1969

CD:
01. Beyond The Pale
02. Hands Across The Ocean
03. Serpents Kiss
04. Naked And Savage
05. Garden Of Delight
06. Severina
07. Butterfly On A Wheel
08. Sacrilege
09. Wake (RSV)
10. Wasteland
11. Crystal Ocean
12. Deliverance
13. Like A Child Again
14. Like A Hurricane
15. Tower Of Strength

Samaan aikaan kun suuri rockyleisö hehkuttaa Led Zeppelinin viiden vuoden takaisessa Lontoon O2 Arenan konsertissa taltioitua Celebration Dayta vuoden suurimpana merkkijulkaisuna, riemuitsee goottilaisempiin mielenmaisemiin mieltynyt väki The Missionin vastikään julkaisemasta Silveristä. Kahdesta DVD:stä ja yhdestä CD:stä koostuva paketti on taltioitu The Missionin viimevuotiselta 25-vuotisjuhlakiertueella, jota varten Wayne Hussey kasasi yhtyeensä niin lähelle alkuperäiskokoonpanoa kuin mahdollista. Ainoastaan rumpali Mick Brown jäi uupumaan kokoonpanosta.

Pitkäaikaisille Mission-faneille paketti ei varmasti tuota pettymystä, sillä juhlakiertueen anti painottui kolmen ensimmäisen klassikkoalbumin (God's Own Medicine, Children ja Carved In Sand) aikaiseen materiaaliin ja tarjoili myös hardcore-fanien riemuksi varhaisten singlejen b-puolilta tuttuja helmiä. The Missionin varhaistuotanto kuulostaa yhä tänäkin päivänä yhtä relevantilta ja ajattomalta kuin 25 vuotta sitten ja reunion-kiertueella lavalla nähdystä herrasmieslaumasta huokuu sama intensiivinen heittäytyminen ja rähjäinen dekadenssi, vaikka esim. Wayne Husseyn ja Craig Adamsin hiustyyli on lyhentynyt aikojen saatossa.

Silver kuljettaa The Missionin ja kuulijansa aikaan ennen kuin mätä laskeutui ja alkoi näivertää yhtyeen sisuksia. 20 vuotta sitten Missionista lähteneen Simon Hinklerin paluun myötä on hätkähdyttävää havaita miten olennaista osaa hänen kitarasoundinsa näytteli yhtyeessä. Parhaimmillaan hänen soittonsa kuulostaa kosmisella tähtipölyllä rikastetulta mustalaisviululta ja samaa taikaa hän ripottelee ansiokkaasti Silverin kaikille sisältämille esityksille, antaen hienoa tukea Wayne Husseyn tunteikkaille vokalisoinneille.

Vaikka Silverin sisältämät otokset Lontoossa ja Kölnissä taltioiduilla keikoilla ovat soitannallisesti yhtä vahvoja, poikkeavat ne visuaalisesti toisistaan kuin yö päivästä. Siinä missä Lontoon Brixton Academyssa taltioitu konsertti on audiovisuaalinen ylistys interaktiiviselle energianpurkaukselle, on Kölnin Bürgerhaus Stollwerkissa (ja Frankfurtin Das Bettissä) taltioitu pätkä visuaalisesti köyhä kameran keskittyessä kuvaamaan ainoastaan yhtyettä. Ehkäpä juuri tästä syystä samainen Kölnin keikka on sisälletty pakettiin lievästi lyhennetyssä cd-muodossa, sillä pelkkänä kuuntelukokemuksena se onnistuu nostattamaan kuulijansa yhtä suureen hurmokseen kuin huikea Lontoon konsertti.

Settilistojen puolesta konsertit eivät tarjoa suuriakaan variaatioita, joskin saksalaisyleisöä hemmotellaan Stay With Me -singlen b-puolelta napatulla Blood Brotherilla ja The Stoogesilta lainatulla 1969:lla. Jälkimmäinen onkin ainoa musiikillinen viittaus Husseyn ja Adamsin Sisters Of Mercy -menneisyyteen. Herrojen ero Andrew Eldrichin leiristä vaikuttaa vieläkin olevan kitkerä, sillä Lontoon keikalla Hussey ilmoittaa toimivansa tiskijukkana konsertin jälkeen läheisessä klubissa, mutta varoittaa yleisöä ettei hän aio soittaa Sisters Of Mercyä vaan Al Greenin tapaisia soul-klassikoita.

Lontoossa kuvattu konsertti muodostuukin paketin tärkeimmäksi anniksi. Se on upea dokumentti siitä miten tämä The Cultin ja U2:n puuttuvalta linkiltä kuulostava goottilegenda onnistuu sähköistämään Brixton Academyn lauteet sähköiseksi jumalanpalveluksi. Tower of Strengthin, The Crystal Oceanin, Butterfly On A Wheelin, Severinan, Serpent´s Kissin, Garden of Delightin ja Naked And Savagen kaltaisista klassikoista kasatulla ohjelmistolla ja näin vahvoilla esityksillä The Mission todistaa reunioninsa perustelluksi.20.12.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
God Is a Bullet
God Is a Bullet
[ CD ]
Lighting the Candles
Lighting the Candles
[ DVD ]
Aural Delight
Aural Delight
[ CD ]
http://fi-fi.facebook.com/themissionuk Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2075
Palaa »