Kansitaide Red Moon Architect
Concealed Silence
CD
[ Inverse Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Abscond
02. Funeral
03. Death Rank
04. Black Butterflies
05. Realm

Kun entuudestaan tuntemattoman Red Moon Architectin Concealed Silence osui kätösiin ensimmäistä kertaa, en kyennyt ajattelemaan muuta kuin "Luultavasti kuulematta paskaa; taas jokin täysin yhdentekevä, epäkiinnostavalla nimellä paiskattu mitäänsanomattomuus." Kaikkien onneksi olin väärässä.

Vain puolituntinen Concealed Silence on hyvin koostettu, tiiviisti paketoitu ja ammattimaisesti synnytetty doom/death metal -tekele. Aina soundeista lähtien levy on priimakamaa, eikä vähiten vahvan örinälaulun vuoksi. Ensimmäisenä levyltä puskevatkin päälle runttaavat kitarasoundit ja tummanpuhuva tunnelma, jossa deathista on lainattu juuri itse soundi että örinälaulut, doomin puolelta taas synkkyys ja tietynlainen toivottomuus, laiskanlaista tempoa unohtamatta.

Red Moon Architect ei kuitenkaan jää toisintamaan vain death/doomin perinteisiä kaavoja, vaan se on raivannut tietään myös genren tyypillisten rajojen ulkopuolelle. Askel on otettu huolella, sillä liiaksi levy ei käy muiden mailla. Näitä askelluksia ovat niin puhtaat lauluosiot, mies- että naispuoliselta laulusolistilta, kuin myös dark ambient -henkiset väliosiot. Jälkimmäisistä Black Butterflies on suorastaan erinomainen osoitus aloituksellaan.

Myöskään koskettimia ei ole pelätty käyttää, ja kuulijan onneksi näiden saralla on maltettu käyttää malttia. Liikaa ei ole tungettu yhteen biisiin, vaan levyn "erilaisuudet" on jaettu mainiosti eri kappaleille. Juuri näiden ansiosta Concealed Silence tuo jossain määrin mieleen varhaisen Shape of Despairin, toki vain hyvässä mielessä.

Osin juuri tiiviinä pidetyn kestonsa, Concealed Silence on onnistunut teos. Melodioitakin on uskallettu käyttää, mutta liikaa niitä tuputtamatta. Aivan kuten on laita puhtaiden lauluosioiden ja ambientin saralla. Tästä on pirullisen hyvä jatkaa.11.12.2012, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Return of the Black Butterflies
Return of the Black Butterflies
[ CD ]
Fall
Fall
[ CD ]
https://www.facebook.com/RedMoonArchitect http://www.youtube.com/user/RMAOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3229
Palaa »