Kansitaide 3 Doors Down
The Greatest Hits
CD
[ Republic/Universal ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Kryptonite
02. When I’m Gone
03. Here Without You
04. It’s Not My Time
05. Let Me Go
06. Be Like That
07. Loser
08. Away From the Sun
09. Duck and Run
10. One Light
11. There’s a Life
12. Goodbyes

3 Doors Down on takuulla tunnetuin asia, mitä muutaman tuhannen hengen asuttamasta Escatawpan kylästä Yhdysvaltain Mississippin osavaltiossa on kuunaan ponnistanut. Myös yhtyeen melodiseen rockiin ja ns. post-grungeen pohjautuva musiikki henkii pikkukaupunkilaisuutta: ihmisläheisiä arvoja, yhteisöllisyyttä, kunnollisuutta, tavallisuutta, yhteen hiileen puhaltamisen tärkeyttä ja pienten ihmisten arjen ihmeitä. Take care, God bless ja sitä rataa. Toisin sanoen, rock-mittareilla mitaten 3 Doors Down on jokseenkin vaarallinen kuin vastasyntynyt vasikka.

12 vuoden, viiden albumin, kolmen lyhärin ja parin konserttitallenteen jälkeen on ensimmäisen kokoelmalevyn aika. Suorastaan vallankumouksellisen innovatiivisesti nimetyn The Greatest Hitsin varsinaisen kokoelmaosuuden koostavat kappaleet 1-9, sillä levyn päättävät kolme uutta veisua ovat kyydissä tärppinä tosifaneille, joilla koko katalogi jo ennestään hallussa on. Uusista kappaleista There’s a Life ei olekaan yhtään pöljempi.

En sano, etteivätkö albumin biisit ole kaikessa über-positiivisuudessaan, avarasydämisessä välittämisessään ja silotellussa tissiposkisuudessaankin omassa lajissaan muotovalioita poprock-kappaleita, mutta hirveän vaikea minun on silti ymmärtää, että yhtye, jolla on periaatteessa kaksi biisiä; melankolinen mutta pohjavireeltään nostattava rockbiisi (paras esimerkki: It’s Not My Time) ja siirappinen balladi (paras esimerkki: Here Without You), pystyy myymään yli 15 miljoonaa albumia. Tai no, eipä se oikeastaan niin ylivoimaisen vaikeata ole: Bon Jovi on myynyt pitkälti samalla reseptillä 130 mijoonaa kiekkoa.

Salaisuus näinkin hajuttoman ja värittömän yhtyeen menestykseen on olla ärsyttämättä ketään. Mutta ketäpä se siististi pukeutuva ja hiuksensa leikannut, moitteettomasti käyttäytyvä ja aina miellyttävän hiljaisesti keskitien valtavirtarokkia stereoistaan soittava ja aina yhtä hyväntuulinen naapurin poika voisi ärsyttääkään?11.12.2012, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Us And The Night
Us And The Night
[ CD ]
3 Doors Down
3 Doors Down
[ CD ]
http://www.3doorsdown.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1760
Palaa »