Kansitaide Death By Snoo Snoo
Tästä saat
CD
[ Creative Class War ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Muita kertomuksia
02. Karvajalka
03. Korttihai
04. Kutsu
05. Pentutehdas
06. Nuppu
07. Liskoihmiset
08. Sotaveteraanit
09. Paperi vaivaa
10. Vientituote
11. Robottiäiti
12. Puhallettu
13. Omenainen
14. Kolmas silmä
15. Raketti
16. Yhteiset elimet
17. Ei muuta jäljellä
18. Kuristajakäärme

Tästä saat on 28-minuuttinen kurkistus Death By Snoo Snoon omalaatuiseen maailmaan. Rivakkaotteista punkia dadaistisiin oivalluksiin sekoittava yhtye tarjoilee teksteissään niin kantaaottavia aiheita kuin lennokasta tajunnanvirtaa. Anarkismia pursuavissa kappaleissa absurdismi nousee hurmaavasti esiin Korttihain ja Karvajalan kaltaisissa oivalluksissa, mutta vastapainoisesti yhtye vakavoituu kitkeränsuoraa asiaa sylkevissä kappaleissa kuten Pentutehdas, Vientituote ja Liskoihmiset.

Yhtyeen käyttämissä kielikuvissa osakesalkkumaurit rinnastetaan liskoihin ja omenaiseen kaivautuva mato herättää moniselitteisiä mielikuvia. Ratkiriemukasta oivallusta kuvastaa myös yhtyeen kyky, jolla Death By Snoo Snoo onnistuu romuttamaan kappaleidennimistä muodostuvat ennakko-odotukset täydellisesti. Esimerkiksi kappaleessa Sotaveteraanit ei suinkaan muistella lähes 70 vuoden takaisen sodan sankareita, vaan mennään ajassa reilut 400 vuotta taaksepäin. Mutta eipä paljasteta kaikkea.

Oman vastustamattoman ulottuvuutensa nopeatempoisiin tapposävelmiin antaa hurmaavan aito naissolisti, jonka tulkinta on parhaimmillaan lapsenomaisen suoraa ja uskottavan raivokasta. Tietenkään ei sovi unohtaa muuta yhtyettä, jonka soitto rosoisen rupista, mutta tarkkaa. Tältäkö se X-Ray Spexin, Killing Joken ja Offspringin ristisiitos kuulostaisi suomeksi?

 19.11.2012, Kalevi Heino
http://fi-fi.facebook.com/pages/Death-by-Snoo-Snoo/115799415130499 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1944
Palaa »