Kansitaide Standing Ovation
The Antikythera Mechanism
CD
[ Inverse Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Scatter
02. Escapade
03. Travesty
04. Black Box
05. Hey Ho!
06. Hemorrhage
07. I Have Superhuman Powers
08. Break the News
09. The Antikythera Mechanism Pt. 1 – Xekínima
10. The Antikythera Mechanism Pt. 2 – Eureka
11. The Antikythera Mechanism Pt. 3 – Apoptosis

Melkoinen sattuma, että kaksi progressiiviseen rockiin kallistuvaa yhtyettä julkaisee samaan aiheeseen pohjautuvan konseptilevyn vain muutaman kuukauden välillä toisistaan. Asetelma muistuttaa vastaavaa tilannetta, jolloin sekä Medicine Head että Pink Floyd julkaisivat omat Dark Side of The Mooninsa, ja Jethro Tull ja John Lennon keksivät lähes samanaikaisesti vaipoittaa Thick As A Brickin ja Some Time In New York Cityn sanomalehden ulkoasua muistuttaviin levynkansiin.

Selkeästi pidemmän korren aiheenkäsittelyssä vie kotoinen Standing Ovation. Siinä missä Centric Jones puki Antikytheraan konetta käsittelevän konseptinsa vanhakantaista progesanastoa hyödyntävään viittaan, on Standing Ovationin lähestyminen aiheeseen kaikin puolin metallisempi, selvälinjaisempi ja modernimpi.

Tavanomaisten progemetallipolkujen sijaan Standing Ovation on lähempänä Amorphiksen viitoittamia latuja kuin amerikkalaisia alannimiä. Musiikista löytyy lipuvaa lyyrisyyttä ja kulmikasta särmikyyttä, jotka sulautuvat sujuvasti progressiivisen rockin kiemuroihin ja metallisempaan ilmaisuun. Itse asiassa Standing Ovation on keskittynyt enemmänkin selkeisiin kappalerakenteisiin kuin perinteisiin virtuoosisooloiluihin, sillä jälkimmäinen puoli on suoranaisessa paitsiossa levyllä.

Kekseliäät kappalerakenteet, jotka lipuvat toisiinsa johdonmukaisesti, tekevät kokonaisuudesta kiehtovan seikkailuhenkisen. Näin ollen levyn 55-minuuttisen kestoajan seurassa ei aika myöskään käy pitkäksi, vaan sen pystyy kuuntelemaan vaivattomasti alusta loppuun yhdeltä istumalta siten kuin yhtye on tarkoittanutkin.

Vaikka kappaleissa on kyse suuremmasta kokonaisuudesta, niistä pystyy myös nauttimaan yksittäin. Lyyristä melankoliaa ja armotonta metallia yhdistävä Hemorrhage on hieno esimerkki siitä, ettei tällaista musiikkia voi syntyä missään muualla kuin Suomessa. Samaa voi sanoa kolmiosaista nimikappaleesta, joka on hyytävän eeppinen teos.11.11.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Gravity Beats Nuclear
Gravity Beats Nuclear
[ CD ]
http://www.standingovationband.com/ http://www.facebook.com/StandingOvationBand Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3466
Palaa »