Kansitaide Perdition Winds
Perdition Winds
MCD
[ Darker Than Black ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Intro
02. Purification
03. Corrupted Image of God
04. Perdition Winds
05. Path Revealed

Skene pieni pyörii, samat äijät siinä hyörii. Tuon taidokkaan ja nerokkaan loruriipaisun taustalla on tietysti seikka, johon parin vuoden ikäinen Perdition Winds yhdistetään. Taustalla kun on miekkosia, joiden muut yhtyeet löytyvät samoista piireistä: Desolate Shrine, Lie in Ruins ja Neutron Hammer vain muutamia tiputellakseni. Eikä tämäkään omena ole kauas puusta tai hotellista pudonnut, Perdition Winds on pahaenteistä ja mustanpuhuvaa ammentamista vähemmän kauniin metallin muodossa.

Perdition Windsin viiden biisin pelinavaus on ennen kaikkea tunnelmaltaan synkkää ja apokalyptistä. Sen mustasydäminen black metal on jollain tavalla alkukantaista, jos ei nyt vallan primitiivistä ilmaisua. Biiseissä on tietynlainen death metal -vivahteinen ilmapiiri, joka tulee esiin osittain örinäpitoisista lauluista. Tempo on pääasia mallistoa reipas ja riffit viiltävää sahausta kuin pimeyttä ylistävät yön kuorot konsanaan.

Perdition Winds on monessakin mielessä hyvin perinteistä kamaa, eikä sen biisitarjonta ole kekseliästä tahi mullistavaa. Tässä on sen koko vahvuus ja heikkous yhteen puristettuna: Perdition Winds ei toisaalta tuo tuttuun tarjontaan mitään uutta ja erilaista. Samalla sen tyylitajuinen riffittely on juuri sitä mitä genreltä toivookin saavansa. En vain oikein osaa päättää onko ratkaisu pirullisen hyvä vai hieman tylsä, pastissimaisuudestaan johtuen.

Hienoista miinusmerkkiä tuodaan kehiin heppoisan soundipuolen myötä. Niin paljon kuin itse sävellys- ja sovituspuolesta voinkin pitää, levyä vaivaa tietynlainen voimattomuus. Kitarat kuulostavat siltä kuin patteri olisi loppumassa ja rummut haahuilevat jossain taustalla aivan liian hiljaa. Missä kaikki terävyys, metallisuus ja kuoleman jylhä pelote? Ainoastaan kaiutetut ja etäisiltä kuulostavat laulut ovat jonkinlainen toimiva kuolonylistys, joskin nekin saisivat olla vielä tätä enemmän pinnalla.

Perdition Windsin ensimmäinen levytuleminen saa aikaiseksi toiveikkaan ja samalla ristiriitaisen tunteen. Tästä tahtoisi pitää enemmänkin niiden hyvien riffien ja mustan tunnelman takia, mutta jonkin estelee ja väistämättä mietin kuinka suuri rooli asiassa on itse soundeilla. Merkittävä, sanoisin. Ihan hyvä alku, mutta tästä on vielä paljon parantamisen varaa. Ja se jokin päässäni sanoo, että uskon tämän bändin vielä nousevan rujompaan ylistykseen tulevaisuudessa.11.11.2012, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendent Emptiness
Transcendent Emptiness
[ CD ]
Aura of Suffering
Aura of Suffering
[ CD ]
https://www.facebook.com/perditionwinds Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1587
Palaa »