Kansitaide Stinking Lizaveta
7th Direction
CD
[ Exile On Mainstream Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Seventh Direction
02. View From The Moon
03. Moral Hazard
04. Dark Matter
05. The Space Between Us
06. Z
07. Burning Sea Turtles
08. One To The Head
09. American Dream
10. Ten Thousand Hours
11. Stray Bullet
12. Democracy vs. The Machine
13. Johnny Otis

Exile On Mainstream Recordsin julkaisupolitiikkaa pintapuolisesti tarkastellessa saattaisi vaikuttaa, ettei samaan talliin kuuluvilla post rock-minimalisteilla ja ärhäkämmin soittavilla vaihtoehtosynkistelijöillä olisi mitään yhteistä. Tyylillisesti yhteistä säveltä ei ehkä löydy, mutta ajatusmaailmojensa puolesta lafkan artistit jakavat selvän hengenheimolaisuuden: Musiikkia tehdään kotikutoisen tinkimättömistä lähtökohdista ja kuulija huomaa julkaisuja kuunnellessaan tulleensa imaistuksi pieneen universumiin, olipa se sitten minimalistista tunnelmointia, armotonta doomia tai sisäänpäin kääntynyttä psykedeliaa.

Tässä suhteessa Exile On Mainstreamin viimeisimpiin kiinnityksiin lukeutuvan Stinking Lizavetan 7th Direction ei tuota pettymystä. Papadopoulosin veljeksistä ja toisen ex-heilasta muodostuva Stinking Lizaveta on jo pitkän linjan philadelphialaistrio, joka saa kuulijan tuntemaan olonsa sellaiseksi kuin olisi saanut etuoikeutetun pääsyn keskelle yhtyeen treenejä.

Kitaraan, bassoon ja rumpuihin perustuvan ilmaisun luulisi olevan loppuun kaluttu, mutta Stinking Lizaveta saa irti aiheesta jotain uuttakin. Soinnillisesti trio on lähempänä Guru Gurun raakaa krautrock-psykedeliaa ja stoner-bändien kuplivaa soundia kuin perinteistä kitarasankaruutta pönkittävää egoilua. Yhtye osaa käsitellä instrumenttejaan, mutta tekniikka on pistetty palvelemaan tunnetta. Lopputuloksena on syntynyt jännittävää instrumentaalirockia, jonka tunnelmat vaihtelevat räjähtävästä ilottelusta maanisempaakin fiilistelyä kaihtamattomaan menoon.

Kun päällekkäisäänitykset on pidetty minimissä, myös kokonaissoinnista erottuu niin ilmavuus kuin jännitteetkin. Jälkimmäistä piirrettä korostaa enemmän riffejä ja sointukuvioita kuin sooloilua suosiva kitaransoittotyyli, mutta aina silloin tällöin Yanni Papadopoulus intoutuu päästämään sormistaan psykedeliaa tihkuvan sooloujelluksen, jolla Stinking Lizaveta irtaantuu treenikämppänsä keskeltä Maata kiertävälle radalle.03.11.2012, Kalevi Heino
http://www.stinkinglizaveta.com/ http://www.myspace.com/stinkinglizaveta Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1100
Palaa »