Kansitaide Betrayal At Bespin
Rains
CD
[ Avenger Records ]

( 8+ )
01. Strange Days
02. Cherbourg
03. Atlantic
04. She Had A Death Wish
05. Slow Dance
06. Marie Celeste
07. This Place Is Death
08. My Hands Are On Fire
09. Ocean Rain
10. Moon River

Elokuvamaista post rockia ja lyyrisempää progressiivista rockia toisiinsa yhdistävä Betrayal At Bespin on antanut kakkoslevynsä nimeksi Rains, mutta yhtä hyvin kiekon olisi voinut nimetä Oceansiksi. Sen verran suuria myrskyaallokkoja tämä satakuntalaisseptetti on onnistunut nostattamaan äänimaisemissaan.

Sigur Rósin ja Bo Hanssonin yhteentörmäykseltä kuulostavassa kokonaisuudessa tunnelmat vaihtelevat levollisen rauhallisesta verkkaisuudesta suurta dramatiikkaa pursuaviin maalauksiin johdonmukaisen varmalla otteella. Yhtyeen käyttämä instrumenttiarsenaali on poikkeuksellisen vivahteikas jousten ja puhaltimien sävyttäessä perinteisempää rock-instrumentaatiota muistuttaen hieman Ez3kielin maneereita.

Suurimmaksi osaksi instrumentaalinen levy pitää kuulijan tiukasti otteessaan, eikä laulua edes osaa kaivata vahvan soitannan lomaan. Oman lisämaininnan ansaitsee levyn ajaton tuotantopuoli, joka kruunaa vahvan lopputuloksen.
Vaikka monesti näinä päivinä tuntuukin, että kaikki on musiikissa jo tehty ja kuultu moneen kertaan, todistaa Rains ennakkoluulot ilahduttavalla tavalla vääriksi.05.11.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Diary of a Dead Man Walking
Diary of a Dead Man Walking
[ CD ]
http://www.betrayalatbespin.com/ http://www.facebook.com/betrayalatbespin Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3160
Palaa »