Kansitaide Pineapple Thief
All The Wars
CD
[ kScope ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Burning Pieces
02. Warm Seas
03. Last Man Standing
04. All the Wars
05. Build a World
06. Give It Back
07. Someone Pull me Out
08. One More Step Away
09. Reaching Out

Se, jonka mielestä progressiivinen rock on tunneköyhää virtuoosipullistelua, ei varmaankaan ole koskaan kuullut Pineapple Thiefiä. Elämän eri osa-alueiden menetyksistä teemansa rakentava All The Wars nimittäin onnistuu yhdistämään tunnepitoisen ulosannin modernin progressiivisen rockin kiemuroihin varsin mallikelpoisesti.

Taisteltuaan kymmenen ensimmäisen vuoden ajan oman identiteetin löytämisen kanssa, Pineapple Thief löysi pari vuotta sitten julkaistulla Someone Here Is Missingillä selkeän suunnan. Kappaleiden suoraviivaistamisen ja irtonaiselta rönsyilyltä kuulostavien instrumentaalijaksojen pudottamisen myötä yhtye alkoi kuulostaa Anatheman, Musen ja Radioheadin välimuodolta. Sama suuntaus jatkuu All The Warsilla.

Progressiivisen rockin nykivä rytmiikka on edelleen läsnä Bruce Soordin kynäilemissä kappaleissa, mutta tarttuvalla energialla ja emootiolla kyllästettyinä lauluilla on vihdoinkin potentiaalia löytää suurempi yleisö. Edellisellä levyllä hiottu vuorottelutyyli raskaampien kitarariffien ja akustisten fiilistelyjen välillä soi uutuuslevyllä entistä terävämpänä, mutta niiden lisäksi musiikkiin on tuotu uutena piirteenä jousisovitukset. Kekseliäät jousisovitukset istuvatkin hienosti One More Stepin kaltaisiin akustisiin paloihin, sillä sähköisemmissä kappaleissa ne tuntuvat hukkuvan aggressiivisemman ilmaisun alle.

Yksittäisten kappalehelmien sijaan yhtye on keskittynyt tasavahvan kokonaisuuden luomiseen, millä on hyvät ja huonot puolensa. Pieneltä puutumiseltakaan ei tästä syystä voi täysin välttyä, sillä yhtyeen käyttämät variaatiokeinot tulevat selväksi jo ennen kuin levy on päässyt puoleenväliin saakka.

Pienistä kauneusvirheistään huolimatta uutuuslevy on selkeintä Pineapple Thiefiä, jota Bruce Soord on koskaan saanut aikaiseksi. Yhtyeen edellinen levy toimi vedenjakajana suunnalle, jonka tarpomista Pineapple Thief jatkaa All The Warsilla. Ehkä se karkottaa lopullisesti yhtyeen alkuperäiset fanit ja kirvoittaa entistä kasvavampiin syytöksiin Pineapple Thiefistä pelkkinä Muse-klooneina. Suunta on kuitenkin ollut koko ajan kuultavissa, mutta nyt se on onnistuttu kiteyttämään olennaisimpaan muotoonsa.29.10.2012, Kalevi Heino
http://www.pineapplethief.com/ http://www.myspace.com/thepineapplethief Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2145
Palaa »