Kansitaide Black Country Communion
Afterglow
CD
[ Mascot Label Group ]

( 4 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Big Train
02. This Is Your Time
03. Midnight Sun
04. Confessor
05. Cry Freedom
06. Afterglow
07. Dandelion
08. The Circle
09. Common Man
10. The Giver
11. Crawl

Glenn Hughesin viimeisten lausuntojen pohjalta ei olisi kovinkaan yllättävää, jos Afterglow jäisi Black Country Communionin viimeiseksi levyksi. Viimeaikaisissa haastatteluissa Hughes on suorasukaisesti kertonut, ettei Black Country Communion ole edes mikään oikea bändi, vaan tyypit ilmaantuvat studioon kun on sen aika. Joe Bonamassan kengissä en varmasti olisi riemastunut kuinka Hughes on kertonut vuolaasti lehdistölle, ettei kitaristia ole tällä kertaa kiinnostanut kappaleidenteko saati kiertueelle lähtö. Lisää peliverkkareiden venyttelyä aiheuttanee varmasti, että Hughes on jo ehtinyt nimetä Black Country Communionin uuden levyn itsensä ja tuottaja Kevin Shirleyn aikaansaannokseksi.

Jos Afterglow jäisikin Black Country Communionin joutsenlauluksi, voi Hughesin johtaman porukan kunniaksi sanoa, ettei se ainakaan ole toistanut kolmannella levyllään aiempien studiokiekkojen maneereita orjallisesti. Siinä missä yhtye ammensi kahdella edellisellä studiokiekollaan Deep Purplen ja Led Zeppelinin tyylisanastoa, on uutuuslevyllä siírrytty hieman enemmän Humble Pien, Freen ja The Facesin tontille. Tyyli on tiukasti 40 vuoden takaisissa perusasioissa Kevin Shirleyn loihtiessa ryhmälle selkeän tuotantopuolen, joka pyrkii tasapainottelemaan menneen ja nykyisyyden välillä.

Tässä kuitenkin piilee levyn suurin dilemma, mikä vaivaa monia muitakin menneisyyteen kurkottelevia nykybändejä. Vanhat rocklegendat saavuttivat asemansa sillä, että he pyrkivät erottumaan massasta luomalla oman tunnistettavan tyylinsä ja ennen kaikkea vahvan klassikkomateriaalinsa. Näinä päivinä monilta nykybändeiltä on jo ehtinyt mennä puurot ja vellit sekaisin, sillä yhtyeet tuntuvat olettavan automaattisesti, että yleisön vuosia rakastama soundi -kuulostipa se sitten autenttiselta Deep Purplelta tai Led Zeppeliniltä- takaisi yhtä vahvan klassikkomateriaalin synnyn.

Black Country Communionin kolmoslevyn soundi on toki rakastettava ja perinteitä kunnioittava, mutta sen sisältö jää varsin heppoiseksi. Avauskappale Big Train ammentaa Led Zeppelinin Achilles Last Standin tehokeinoja, mutta samanlaiseksi klassikoksi siitä ei ole kuin tyylillisestä esikuvastaan. Hieman omaa yritystä löytyy veikeän bassokuvion varaan rakennetusta This Is Your Timesta, jonka raskas pohjavire saa kontrastikseen letkeän leppoisan laulumelodian. Derek Sherianin pätevää Hammond-työskentelyä sisältävä Midnight Sun hyödyntää purppuramaneereita, mutta epäilemättä kappale olisi päätynyt roskakoriin Gillanin ja kumppaneiden käsissä.

Led Zeppeliniltä kuulostavat Confessor ja Dandelion edustavat levyn terävintä antia, mutta niiden lisäksi levyllä on luvattoman paljon kokonaisuutta hajottavia kappaleita. Zeppelinin ja Freen vanavedessä kulkeva nimikappale on toki kauniin harras, mutta kunnolla toimiakseen se vaatisi tulkikseen Glenn Hughesia sielukkaamman solistin. Sama pätee freemäisen The Circlen kohdalla.

Humble Pielta kuulostava Cry Freedom tarjoaa tällä levyllä harvinaiseksi jäävän Hughes/Bonamassa-dueton, mutta ei mainittavaa sisältöä. Yhtä mitäänsanomattomia ovat päätöskappaletta Crawl edeltävät Common Man ja The Giver, jotka eivät jää mieleen useammankaan kuuntelukerran jälkeen.

John Bonhamin soittotyyliä kunnioittavan päätöskappaleen rakenne sisältää hienoja aineksia, jotka valitettavasti vesittyvät Derek Sherinianin ja Joe Bonamassan innottoman soolodialogin aikana. Herrojen välillä ei tunnu vallitsevan minkäänlaista kemiaa, mikä jättää suuhun melko ponnettoman jälkimaun koko levystä.

Afterglow on surullinen muistutus siitä, etteivät tuttu soundi ja nimekkäät tekijämiehet ole kulutusta kestävien rockklassikoiden tae.29.10.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Black Country Communion 2
Black Country Communion 2
[ CD ]
http://www.bccommunion.com/ http://www.myspace.com/bccommunion Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2284
Palaa »