Kansitaide KOKOELMA
Endzeit Bunkertracks [ACT VI]
BOX
[ Alfa Matrix ]

( 6 )
CD1:
Patenbrigade Wolff: Schallplattenunterhalter (bunker edit)
R.I.P. (Roppongi Inc. Project): Don't Kill Yourself
Extize: Arschloch Alarm (Endzeit Asshole Edit)
Cynical Existence: I'm Broken (pre:emptive strike 0.1 rework)
Nano Infect: Abortion
Aesthetische: Still Life (clublife rmx by Aesthetische)
Kant Kino ft. Komputergirl: My Game (Kant Kino bunker mix)
Aesthetic Perfection: Inhuman (Ivardensphere remix)
Diabolic Art: Final Destination
Acylum: Black Rose
Schwarzblut: Schwarze Tod
Trimetrick: Holy Fuck
Diversant:13: Machine on the Dance Floor
Phosgore: VX
Bestias De Asalto: Come Mierda y Muere
Freakangel: Used (larva mix)
Traumatize: Comatose

CD2:
Noisuf-X: Open Window (V2)
Hezzel: For a Second
Ex.Es: War Dance
Pax Sono: Just Free
Psy'aviah: Human Garbage (Endzeit mix)
Combichrist: Throat Full of Glass (Tough Guy mix by S.A.M.)
Essence of Mind: Indifference (Kant Kino mix)
Heartrate: Another Sin
Cygnosic: Bury Your Hate (X-Fusion mix)
Grendel: Timewave Zero
Xperiment: This Is War
Siva Six: Serpent Whore (Nano Infect rmx)
Centhron: Dominator
Krystal System: Around the World (Territory Vision mix by DJ Taiki)
I:Scintilla: Swimmers Can Drown (Diabolic Art mix)
Experiment Haywire: Blacklist (Freakangel mix)
Xiescive: Time to Die (Nitronoise rmx)

CD3:
Überbyte: Sheffields Finest
X-RX: Hit the Drums
Nachtmahr: Can You Feel the Beat (Grendel mix)
00Tz 00Tz: Living Hell
My Dear Killer: Torture Porn
Teleoptyk: Sacrifice
Gothicium: Ritual
Suicide Inside: Go Zonkers! (Freefall mix)
DJ 3Rr0R: Future Friends
Industriegebiet: Wer Schön Sein Will Muss Sterben
Shiv-R: God Is Art
Amduscia: Fuck The Fucking Fuckers
Alien Vampires: Acid Orgy
Hell:Sector: God Saves
32Crash: What Happened Here (Taunting Devils' mix)
Putrefy Factor 7: Radical Human
Amgod: Assimilation

CD4:
Detroit Diesel: Under Fire
Ambassador21: Dope On
Aengeldust: Bloodsport (Wumpscut remix)
Noisex: Rhythm Age 2K12
X Marks the Pedwalk: Seventeen (Noisuf-X mix)
Malakwa: Monster (Flesh mix by Kant Kino)
Glis: Apocalypse Parties (Endzeit edit)
Diffuzion: C.S. (Autodafeh mix)
God Module: Rituals (Distorted Memory mix)
Skyla Vertex: Strom Und Drang
H.Exe: Seven Lovely Sins (Endzeit version)
Gedankenrasen: Ihr Habt
Dunkelwerk: Schnuffi (Short Cut)
Implant: You Are Not
Frontal Boundary: Das Blut (Komor Kommando mix)
Mordacious: Born to Fail (Fgfc820 Remix)
Terrorkode: Operation Q

Levy-yhtiö Alfa Matrixin nerokkaasti nimetty kokoelmasarja Endzeit Bunkertracks on edennyt jo kuudenteen osaansa. Elektro-industriaalia, sähkögoottia, EBM:ää ja ties mitä säröä ynnä naksutusta sisältävä kokoelma koostuu aina neljästä levystä: Evil Session, Torture Session, Damage Session sekä Death Session. Levyiltä löytyy niin nimekkäämpiä genrenimiä kuin myös täysin tuntemattomia alalle yrittäviä, joille kokoelmalle pääsy tietää mahdollisuutta katsoa riittävätkö rahkeet markkinoilla. Ymmärtämättä vielä sen enempää liittyykö kunkin levyn teema jotenkin biiseihin, lähdetään odottamaan lopun aikoja valikoitujen näytteiden parissa.

 

Ensimmäinen näytös: [EVIL] Session

Kuten monessa muussakin genressä, myös sähkösäpinöissä totuus on se että valtaosa musiikista on turhaa melua jonka olemassaololla ei ole merkitystä oikein kellekään. Tämä kansantotuus pitää paikkansa myös kokoelman ensimmäisellä levyllä jolla suurin osa musiikista on lähinnä enemmän tai vähemmän ärsyttävää naksutusnoisea.
Enemmän ärsyttävistä pinnalle nousee pahimmin Extize kappaleellaan Arschloch Alarm, jonka sietämätön ulvonta kiljumisineen ja pingailuineen on vuoden pahin korvamato.

Mutta onneksi asiat eivät ole noin yksioikoisia. Nano Infectin Abortion laittaa saman tien virtuaalisen EBM-jalan vipattamaan; indu-henkinen vauhdikas sähkökomppi yhdistyy saumattomasti yksinkertaiseen mutta tehokkaaseen syntikkamelodiaan luoden yhdessä vokaalien kanssa todellisen viimeisen ristiretken avaruuslennon kohti tuntematonta.

Jo genressä jalansijan saanut Freakangel onnistuu vallan hyvin biisillään Used: omituinen, hypnoottisen odottava melodia nostaa päänsä mainiosti ja äärimmäisen raaka särövokaali nostaa kaoottisen fiiliksen vielä pari tasoa ylöspäin.

Todellinen kaaoksen valtias on taasen Bestias de Asalto. Come mierda y muere on silkkaa maailmanlopun kaaosta sähkömeteliksi käännettynä, toimiva biisi mutta mikäli bändin musiikki on muutenkin samaa kaavaa niin levyllisen kuuntelu olisi varmaankin kirjaimellisesti tajunnan räjäyttävä kokemus.

 

Toinen näytös: [TORTURE] Session

Kokoelman toinen platta sisältää jo kaaoksen ja vakionaksun lisäksi enemmän melodioita, ollen boxin paras ja kuuntelukelpoisin osuus. Tältä levyltä löytyy jo biisejä joita muutkin kuin die hard -genrefanaatikot kykenevät kuuntelemaan.

Centhronin veisu Dominator flirttailee jo kovasti mainstreamin kanssa ollen kuin fuusioreaktorin läpi tungettu Ace of Base – pätkääkään pilkkaamatta sillä biisi toimii varsin mallikkaasti.

X-Fusionin remix Cygnosizin kappaleesta Bury Your Hate on hyisemmän EBM-möykän parempaa puoliskoa sopien varsin maittavasti erilaisiin kyberorgioihin; vauhtia ja säröä piisaa, melodioita unohtamatta. Samoin Ex.Es:n War Dance on varma tanssihitti joka saa kyborgiarmeijan hiuspidennykset kovemman luokan kestävyystestiin.
Hieman rauhaisampaan tahtiin taasen etenee Krystal System. Around the World (Territory VI) sisältää hauskan hanhenmarssia hyppivän marssirytmin, jota maustetaan kovasti X-Files -henkisillä ujelluksilla. Soveltuu kivasti kuunneltavaksi vaikkapa lehdistön avaruusbaarissa.

M'era Lunassa ihastusta herättänyt EBM-akti Noisuf-X ei petä edelleenkään. Inhasti Windowsin käynnistyssamplea muokkaileva biisi kehittyy jatkuvasti osoittaen Noisuf-X:n kuuluvan edelleen genren ehdottomaan kermaan – muurahaisilla tai ilman.

Itselleni taas ennestään tuntematon EBM-akti Pax Sono on erinomaisen positiivinen tuttavuus. Just Freen trancea lähentelevää biittiä säestää itämaisia sävyjä omaava ujellus, luoden sopivan apokalyptisen meiningin - todellista lopun aikojen tunnelmaa siis.

 

Kolmas näytös: [DAMAGE] Session

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin myös kokoelman kakkoslevy. Damage Session on kokonaisuudessaan järkyttävää kuunneltavaa, sisältäen suurimmaksi osaksi tasaista naksutusbiittiä ja ärsyttävää säksätystä, lisättynä kalloa poraavalla sähkösurinalla jonka kuuntelu on miehisyyskoe sinänsä. Kamalin ja levyä valitettavan hyvin kuvaava biisi on Gothicumin Ritual, jonka useampi kuuntelukerta sahaa pään poikki keneltä tahansa. Levyn tarkempi analysointi on valitettavasti mahdoton tehtävä.

 

Neljäs näytös: [DEATH] Session

Viimein ymmärrän niksin kokoelman levyjen nimeämisessä. Damage Session nuijii kuulijan panssarin vastustuskyvyttömään kuntoon, ja Death Sessionin tehtävänä on enää päästää puolustuskyvytön uhri päiviltä. Ja näinpä siinä käykin. Damage Sessionin jäljiltä biisit ovat hieman seesteisempiä mutta täysin vailla kiinnostavia kappaleita. Tasapaksua biittiä ja naksuntaa, pahimmillaan drum'n'bass -pörinällä varustettuna, ei muuta. Biodynaamista paskaa sähkömuodossa, mitäpä tästä looppihässäkästä osaisi muuta sanoa.

Mitä sähkökidutuksesta sitten jää loppupeleissä käteen? Boxin hankkimista voin suositella lähinnä heille jotka ovat kannuksensa sähkögenressä jo hankkineet, ja haluavat löytää erilaisia bändejä sekä kokeilla rajojaan. Koko paketin läpikuuntelu on varsin jäätävä kokemus mutta onneksi helmiäkin joukosta löytyy sen verran että aivan turhaksi kokeilu ei jää – ei muuta kuin tsekkaamaan lisää otoksia boxin paremmilta bändeiltä.22.10.2012, Sami Lehto
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.alfa-matrix.com/endzeit6/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1614
Palaa »