Kansitaide Kill Ritual
The Serpentine Ritual
CD
[ Scarlet Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Serpentine Ritual
02. Torn Down
03. Time To Kill
04. Ambush
05. Old School Thrasher
06. Coat Of Blood
07. Cold Hard Floor
08. Law Of The Land
09. The Day The World Dies
10. Prisoner Of The Flesh
11. My Neighborhood (bonus)

Kesto: 59:37

Amerikkalaisen Kill Ritualin muusikoita voi kutsua todellisiksi alan konkareiksi, miekkosilla kun on kertynyt mittavasti uraa muun muassa Imagikan, Eldritchin ja jopa vähän thrash-riffimylly Dark Angelinkin riveissä. Pääpiruna toimivan kitaristi Steven Ricen ja rumpali Wayne De Vecchion pistettyä Imagikan haudan lepoon päättivät kaverit kuitenkin jatkaa toimintaa kimpassa. Lähtö uudelle uralle oli sikäli helppo, että vanhan yhtyeen jäljiltä oli vielä mukavasti käsillä työstettävää materiaalia, joka sopi myös hyvin uusiin kuvioihin.

Debyyttilevyn materiaali ehti olla tehtynä jo hyvän tovin, mutta lafkan saaminen kesti jostain syystä yllättävän pitkään. Scarlet Recordsista sellainen kuitenkin kaikeksi onneksi löytyi, ja nyt kiekko viimein saadaan kaiken kansan hyppysiin. Ja mikäs on saadessa, koska kyseessä on piristävän hyvä levy. Jos nyt heti kärkeen pitäisi nimiä pudotella, niin uskoisin tämän toimivan vaikkapa Forbiddenin, Nevermoren tai vaikkapa Heathenin ystäville. Veteraanien vahvasti thrash-vetoinen heavy on varsin persoonallista ja mieleen jäävää, ja yksi suuri tekijä tässä on nimenä vielä vähän tuntemattomampi, mutta vokalistina hiivatin hyvä Josh Gibson.

Itse biisimateriaali on etupäässä hyvin laadukasta, ja parhaimmistoon kiekolta nostaisin nimikappale The Serpentine Ritualin, Law of the Landin, mutta ennen kaikkea bonusraidaksi ympätyn, todella kieroriffisen ja omintakeisen My Neighborhoodin. Hivenen yllättävää on, että bonuksineen kestoltaan lähes tunnin mittainen kiekko ei tunnu lainkaan niin pitkältä. Huonoja vetoja ei varsinaisesti löydykään, mutta esimerkiksi Torn Downissa olisi säkeistön laulumelodiaan voinut vähän vaihtelua laittaa, nyt fiilis on hiukan turhan jankkaava ja toistava. 

Omissa korvissa isoin miinus tulee jotenkin turhan muovisista soundeista, jotka pikkuisen vievät potkua hyvistäkin biiseistä, mutta ei levy sentään moiseen niin pahasti kaadu, etteikö siitä todella hyvät kicksit silti saisi. Mainitaanpa vielä sekin, että muuan Andy LaRocque on paitsi pistänyt näppinsä peliin tuotantopuolella, myös itse vierailee mainiossa semiballadissa Coat of Blood.30.10.2012, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Karma Machine
Karma Machine
[ CD ]
The Eyes of Medusa
The Eyes of Medusa
[ CD ]
http://killritual.com/ http://www.facebook.com/pages/Kill-Ritual/192028644161072 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2453
Palaa »