Kansitaide Devin Townsend Project
Epicloud
CD
[ InsideOut ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Effervescent!
02. True North
03. Lucky Animals

04. Liberation
05. Where We Belong
06. Save Our Now

07. Kingdom

08. Divine
09. Grace

10. More!
11. Lessons
12. Hold On
13. Angel

Kanadalainen Devin Townsend teki massiivisen työn neljän albumin mittaisen kokonaisuuden parissa. Ki, Addicted, Deconstruction ja Ghost muodostivat tasaisen tarinankaaren siitä, miten ihminen pääsee sinuiksi oman itsensä kanssa.

Moisen psykologisen matkan jälkeen Epicloud ei yritä tavoitella tähtiä taivaalta, vaan Townsend tekee asiat tarkoituksellisesti ilon kautta. Jos edellinen albuminelikko oli matka pään sisälle, nostaa Epicloud jalat pöydälle, korkkaa oluen ja ottaa rennosti. Samalla lipsahtaa lapsi pesuveden mukana.

Epicloud ei nimittäin vakuuta albumikokonaisuutena, vaikka kiekolle mahtuukin loistavia kappaleita. Levyn kirkkaiksi tähtihetkiksi nousevat muun muassa loistavat Where We Belong, vuodelta 2000 uudelleenlämmitetty Kingdom, hävyttömän poppi Save Our Now ja Grace. Vastapainoksi plätylle mahtuu sitten Devin-mittapuulla ”ihan kivaa” yleisönlaulatusmusiikkia tyyliin Liberation, More!, Lucky Animals ja monta muuta rallia, jotka kuuntelee kivuttomasti ja ovat hauskoja keikkapaloja, mutta eivät oikein jää mieleen millään mittapuulla.

Teknisesti Epicloud on taattua Devin-tasoa: albumi soi massiivisena ja kirkkaana. Project-yhtye on hitsautunut tiukaksi porukaksi vuosien saatossa, ja Anneke Van Giersbergen täydentää Addictediltä tutulla tavalla Devinin lauluja.

Epicloudin ongelma on sen näennäinen huolettomuus ja keveys. Townsendin musiikki tarvitsee jonkinlaisen draaman kaaren ja jännitteen. Epicloudilta puuttuvat molemmat, vaikka kappaleissa ei lähtökohtaisesti ole mitään pahasti vialla. Vuoden 2009 Addicted on rakennettu periaatteessa täysin samoista kevyen ja hyvän fiiliksen palikoista kuin Epicloud ollen silti huomattavasti parempi ja toimivampi kokonaisuus.

Epicloud ei ole erityisen epic, vaikkakin loud. Devin tarvitsee albumikokonaisuuksiinsa punaisen langan. Epicloudilta se puuttuu, joten levytyksestä jää valitettavan vahva välityön maku suuhun. Mutta keikkasettiin siitä saa monta hyvää menopalaa.25.09.2012, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendence
Transcendence
[ CD ]
Ziltoid live At Royal Albert Hall
Ziltoid live At Royal Albert Hall
[ DVD ]
Z²

[ CD ]
The Retinal Circus
The Retinal Circus
[ DVD ]
By A Thread
By A Thread
[ BOX ]
http://www.devintownsend.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6974
Palaa »