Kansitaide Far Arden
Songs of Intuition
CD
[ omakustanne ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Intuition's Arms
02. Son of November
03. Isle of Rousseau
04. Lost & Found
05. Mama Holds Her Baby
06. Walls of Jericho
07. Pearls in a Necklace
08. Coming of the Age
09. I Hear A Song
10. Last Song

Oululaista Far Ardenia ei ainakaan voi syyttää turhan tiuhasta julkaisutahdista. Yli neljännesvuosisadan toiminnassa ollut yhtye on julkaissut vasta nyt kolmannen pitkäsoittonsa, ja edellisen Free Picturesin ilmestymisestä on jo ehtinyt vierähtää 11 vuotta.

Far Arden lukeutuu niihin positiivisella tavalla linjattomiin yhtyeisiin, joiden musiikkia on lähes mahdotonta lokeroida. Yhteen tiettyyn tyylilajiin jämähtäminen ei ollut koskaan The Allman Brothers Bandin saati Led Zeppelininkään juttu, ja yhtyeiden levyillä saatettiin sujuvasti siirtyä rokkaavammista rutistuksista folkin ja countryn pariin tai antaa ideoiden rönsyillä niin kauan kuin fiilistä ja taitoa riitti. Niin vahva oli näiden yhtyeiden ominaissointi ja persoonallisuus, että ne kantoivat pitkälle. Saman ideologian jatkumoa edustaa myös Far Arden.

Songs of Intuitionilla Far Arden seikkailee tyylilajeista toiseen, mutta se ei haittaa niin kauan kuin yhtyeen oma persoonallisuus välittyy. Vanhakantaisen tunnelman omaavissa kappaleissa Far Arden kuulostaa kuin Be-Bop Deluxen ja Jethro Tullin ristisiitokselta, mutta väliin mahtuu myös hetkiä, joissa astutaan The Cultia henkiville poluille. Cultmainen tuntu ja viittaukset Be-Bop Deluxeen nousevat väkisinkin esiin Esko “Nevski” Nevalaisen vokalisointia kuunnellessa. Voimakkaan äänen omaavan Nevalaisen fraseerauksessa on paljolti samoja sävyjä kuin Ian Astburylla, mutta myös tarvittaessa samanlaista naiivia herkkyyttä kuin Bill Nelsonin vokalisoinnissa. Myös Jari Pietiläisen kitaratyöskentely tuo pitkälti mieleen Nelsonin otelautatyöskentelyn, mikä tekee joistakin kappaleista bebopdeluxemaisia pikkuhelmiä.

Positiivisella tavalla menneisyyteen kallistuvalla kolmoslevyllään Far Arden on onnistunut luomaan ajattomuutta henkivän kokonaisuuden, joka kestää aikaa ja kuuntelua. Toivottavasti seuraavan levyn ilmestymistä ei tarvitse odotella yhtä kauan.16.09.2012, Kalevi Heino
http://www.myspace.com/farardenband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1836
Palaa »