Kansitaide Sunpilots, The
King of The Sugarcoated Tongues
CD
[ Honeytrap Records ]

( 8½ )
01. Prologue: 3 Minutes to Midnight
02. Chapter I: King of the Sugarcoated Tongues
03. Chapter II: The Captain
04. Chapter III: God Science
05. Chapter IV: Sex and TV
06. Chapter V: Rain
07. Chapter VI: The Piper’s Mirror
08. Chapter VII: Exodus

Kesto: 48:21

The Sunpilots on kokenut toisella pitkäsoitollaan King of The Sugarcoated Tongues huiman muodonmuutoksen. Berliiniin tukikohtansa muuttanut australialaisindiebändi on ahminut debyyttialbuminsa jälkeen The Whon Tommyn ja Pink Floydin The Wallin kaltaisia teemalevyjä ja yrittänyt ammentaa niistä aineksia omaan musiikkiinsa.

Onneksi yhtye ei sentään ole syyllistynyt kopiointiin saati menettänyt oppimisprosessissa omaa identiteettiään. Menneisyyden teemalevyklassikoista The Sunpilots on omaksunut ainoastaan seikkailuhenkisyyden ja kerronnallisen rakenteen hallinnan, mutta pitänyt kiinni omasta soundistaan, joka on enemmän sukua Jeff Buckleyn, Mansunin, Liven ja A Perfect Circlen emotionaaliselle vaihtoehtorockille kuin menneisyyden konseptilevyjentehtailijoille. Debyyttilevyllä Living Receiver harjoitettua vaihtoehtorockia on viety hieman progressiivisempaan suuntaan ja nyt yhtye uskaltaa irrotella epätavallisempienkin tahtilajien kanssa, mikä istuu luontevasti perinteisempien indie-kappaleiden rinnalle.

King of The Sugarcoated Tongues on tulevaisuuteen sijoittuva tarina romahtaneesta yhteiskunnasta, jonka keskeisessä sanomassa pohditaan mistä kaikista mukavuuksista ja vapauksista yksilöt ovat valmiita luopumaan saadakseen vastineeksi järjestystä ja turvallisuudentunnetta. Ajatuksia herättävä viesti kantautuu väkisinkin perille, sillä The Sunpilotsin keulahahmo Raj Siva-Rajah omaa niin vangitsevan äänen, että sitä voisi kutsua Jeff Buckleyn reinkarnaatioksi. Sielukkaasti soivaa ääntä kannattelee yhtä taipuisasti soiva yhtye, joka vuoroin myrskyää, vuoroin tyyntyy.

Parasta The Sunpilotsin kakkoslevyssä on, että yhtenäisestä teemastaan huolimatta siitä voi nauttia myös yksittäisinä kappaleina. Harvoin tarjolla on nykymusiikkia, jossa yhdistyvät yhtä vastustamattomalla tavalla sielukkuus, seikkailuhenkisyys ja ajatuksia kirvoittavat kysymykset.16.09.2012, Kalevi Heino
http://thesunpilots.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1313
Palaa »