Kansitaide Tarja
Act I
DVD
[ earMusic/Edel ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Anteroom Of Death
02. My Little Phoenix
03. Dark Star
04. Naiad
05. Falling Awake
06. I Walk Alone
07. Little Lies
08. Into The Sun
09. Nemo
10. Never Enough
11. Still of the Night
12. In For A Kill

CD2:
01. Boy And The Ghost
02. Lost Northern Star
03. Ciarán's Well
04. Tired Of Being Alone
05. Where Were You Last Night/Heaven Is a Place on Earth/Livin' On A Prayer (Medley)
06. Underneath
07. Oasis / The Archive Of Lost Dream
08. Crimson Deep
09. The Phantom of the Opera
10. Die Alive
11. Until My Last Breath
12. Over The Hills And Far Away

DVD:
01. If You Believe (Intro)
02. Anteroom Of Death
03. My Little Phoenix
04. Dark Star
05. Naiad
06. Falling Awake
07. I Walk Alone
08. Orpheus Hallucination / Orpheus In The Underworld
09. Little Lies (Band Instrumental)
10. Little Lies
11. Into The Sun
12. Nemo
13. Acoustic Set: Rivers Of Lust / Minor Heaven / Montañas De Silencio / Sing For Me / I Feel Immortal
14. Never Enough
15. In For A Kill
16. Toccata And Fugue D-minor / The Phantom of the Opera
17. Die Alive
18. Until My Last Breath
19. Over The Hills And Far Away (Gary Moore)

Tarja Turuselle joulukonsertit merkitsevät varmasti tarpeellista henkireikää, mutta yhtä takuuvarmasti hänen ihailijakuntansa toivoisi näkevänsä suosikkilaulajansa metallisemmissa esiintymispuitteissa. Metalliväen toiveisiin on nyt vastattu Rosarion Teatro El Circulossa, Argentiinassa viime keväänä taltioidun Act I:n muodossa. Kolmessa eri formaatissa (cd, dvd ja Blu-Ray) julkaistu konserttitaltiointi siirtää Tarjan metallilevyiltä tutun kappalemateriaalin elävään ympäristöön muutamalla lainakappaleella ja Nightwish-palalla höystettynä.

Kuvataltiointina Act I lähtee verkkaisesti liikkeelle. Ensin katsojan eteen väläytetään lavan takaisia tunnelmia, joista siirrytään vaivihkaisesti lavalle. Jos kotikatsojat ovat ihmeissään ohuen verhokankaan läpi esitetyn avauskappaleen Anteroom of Deathin aikana, on sitä ollut myös Rosariossa paikan päälle saapunut yleisö. Kun verho nykäistään sivuun, myös visuaalinen puoli tyyliteltyine valoineen alkaa kummasti herätä henkiin ja draamantuntu kasvaa.

Valitettavasti Tarjalla on takanaan vasta pari soololevyä, joiden varaan settilista on hyvin pitkälti rakennettu. Kasvua itsenäisenä artistina on toki tapahtunut ja My Winter Stormiin verrattuna What Lies Beneath merkitsi huimaa kehitystä sooloartistina. Konserttitilanteessa näistä kahdesta levystä koostettu settilista kuulostaa epätasaiselta, mikä herättää väkisinkin toivomaan, että Tarja pystyisi jatkossa tekemään materiaalistaan vähintään yhtä vahvaa kuin mitä soolouralla loihditut Crimson Deep, Falling Awake, Until My Last Breath ja Die Alive ovat tarjonneet. Lohduttavana sanana voidaan toki sanoa, että eipä se Tarjan suuresti ihailema Peter Gabrielkaan saanut soolouraansa ja artisti-identiteettiään kuntoon ennen kolmatta soololevyään.

Kappalemateriaalin epätasaisuus korostuu entisestään Act I:n cd-formaatissa, jossa on jostain käsittämättömästä syystä päädytty häivyttämään yleisön hurraukset jokaisen kappaleen väliltä. Tämän ratkaisun ansiosta cd tuntuu kulkevan kengurubensalla ja kadottaa väkisinkin osan dvd-taltioinnin intensiivisestä tunnelmasta. Sitä ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö Tarja olisi suvereenisti esiintymisareenansa hallitseva esiintyjä ja se tulee hyvin selväksi Act I:n dvd-formaatilta. Esityksen intensiivisyyttä lisää epäilemättä Tarjan luonteva jutustelu yleisölle espanjaksi ja tunnelma räjähtääkin aika ajoin kattoon, olipa esitysvuorossa sitten yleisön vaatima Nemo, raskas Dark Star tai nerokkaasti sovitettu kasaripotpuri Ankie Baggerin Where Were You Last Nightista, Belinda Carlislen Heaven Is A Place On Earthista ja Bon Jovin Livin´ On A Prayerista.

Muutamista pienistä kauneusvirheistään huolimatta Act I tarjoaa hienon visuaalisen jatkeen Tarjan musiikkille. Se ei ehkä ole materiaalinsa puolesta kaikilta osin klassikkoainesta, mutta se on silti parasta, mitä Tarjalla on tähän asti tarjottavanaan.14.09.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Shadow Self
The Shadow Self
[ CD ]
The Brightest Void
The Brightest Void
[ CD ]
Left In The Dark
Left In The Dark
[ CD ]
Colours in the Dark
Colours in the Dark
[ CD ]
http://www.tarjaturunen.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3357
Palaa »