Kansitaide Docker's Guild
The Mystic Technocracy - Season 1: The Age Of Ignorance
CD
[ Lion Music ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. A Matter Of Energy
02. The Mystic Technocracy
03. Darwin's Tears
04. Norse Cosmogony (Part 1)
05. Norse Cosmogony (Part 2)
06. Judeo-Christian Cosmogony
07. The Divine Comedy
08. Legion Of Aliens
09. Loving The Alien
10. The Gem Of Love
11. The Secret of DNA (Part 1)
12. Purple Orb
13. The Secret of DNA (Part 2)
14. Prophecy
15. Black Swans

Frak soikoon! Ufoja, fundamentalismia, sotia, evoluutioteorioita ja uskontoja. Nämähän ovat tuttua kauraa kaikille Galactican ja Babylon 5:n ystäville. Kun tähän vielä lisätään, että aiheen musiikillinen käsittely on puettu lähemmäksi 1980-luvun Asian ja Journeyn progressiivista AOR:ää kuin Ayreonin ja Avantasian avaruusmetallioopperoita, voidaan kosketinsoittaja Douglas R. Dockerin luotsaamasta Docker's Guildista puhua hyvällä omallatunnolla metalloituna Alan Parsons Projectina.

Teemalevysarjansa ensimmäiselle osalle Douglas R. Docker on onnistunut haalimaan vaikuttavan esiintyjäkaartin, joka povaa hyvää sarjan mahdolliselle jatkolle. Vahvasti kosketinkeskeisten ja melodisten kappaleidensa tulkeiksi Docker on saanut mm. John Paynen (ex-Asia), Tony Millsin (TNT), Göran Edmanin (Karmakanic) ja Amanda Somervillen, jotka nostavat huimasti kappaleiden tasoa. Myöskään soittajapuolen suhteen ei löydy nokan kopauttamista, sillä rumpujen taakse on onnistuttu houkuttelemaan David Lee Roth Bandissa kannuksensa hankkinut Gregg Bissonette ja kitaristeina levyllä kuullaan Guthrie Govania (ex-Asia) ja Jeff Watsonia (Night Ranger), joiden soitto istuu Dockerin geoffdownesmaisen kosketintyöskentelyn rinnalle kuin nakutettu.

The Mystic Technocracy on toki omiaan kaikille hyvän sci fi-tarinan sisältävien teemalevyjen ystäville siinä missä progressiivisilla vivahteilla koristellun AOR:n harrastajakunnalle, mutta erityisen riemastuttavaa välipalaa se tarjoilee niille Asia-faneille, jotka ovat joutuneet jo pitkään odottamaan John Paynen luotsaaman jenkkiversion tulevaa levyä. Jos sen taso vain tulee olemaan yhtä korkealla kuin Paynen tällä levyllä laulamalla nimikappaleella, odotettavissa on suuria. Toinen mainitsemisenarvoinen Payne-hetki levyllä kuullaan alkuperäiselle uskollisesti coveroidussa versiossa David Bowien Loving The Alienista, joka istuu mainiosti Dockerin kirjoittamien kappaleiden joukkoon.

Alan Parsons Projectilta kuulostava Darwin's Tears lukeutuu niinikään levyn hienoimpiin hetkiin tangerinedreammaisesti pulputtavine syntetisaattoreineen ja Guthrie Govanin queenmaisia tyylittelyjä jäljittelevine kitaroineen. Vastaavia syntetisaattoripulputteluja kuullaan myös muuallakin, mutta mainitsemisenarvoiseksi kappaleeksi niistä nousee vauhdikas, tahtilajeilla leikittelevä Norse Cosmogony, jossa Göran Edman päästetään mikrofonin taakse.

Vaikka 1980-lukulaisuus kuuluu tietoisesti kappalerakenteissa ja tyylittelyissä, paiskaavat ne onnistuneesti kättä myös modernimpien tuotantotyylien kanssa, mikä kuuluu havainnollisimmin Legions of Aliensissa. Milloin koneiden ja oikeiden muusikoiden liitto on kuulostanut yhtä lyyriseltä?

Muutamista kauneusvirheistäkään huolimatta (lue: paikoin tasapaksut sävellykset) Douglas R. Docker on suunnistanut oikeaan suuntaan. Levyllä ei ole säästelty muusikoiden taitojen hyödyntämisestä, emotionaalisista lauluesityksistä saati tuotannosta. Olisi harmillista, jos näin lupaavasti alkaneen teemalevysarjan jatko tyssäisi ykkösosan vaatimattomiin myyntilukuihin.13.09.2012, Kalevi Heino
http://www.reverbnation.com/dockersguild http://www.facebook.com/dockersguild Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1646
Palaa »