Kansitaide Depth Beyond One's
Monuments of Control
MCD
[ omakustanne ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Monuments of Control
02. Reborn
03. An Order Depleted

Oulusta kömpii viisikko jolle metallimusiikki on työväline oudon musiikin esittämiseen. Aiemmin yhden EP:n ja täyspitkän julkaissut yhtye on niin vahvasti omilla vesillään tyylinsä suhteen ettei ihme jos kuuntelija hämmentyy.

Mukana on outoja rytmityksiä, raskasta möyrintää ja melodisempia kohtia sekä epätavallisia kappalerakenteita. Tempo on kuitenkin kaiken aikaa maltillinen ja lähin mielikuva on, kuten aina kun rytmillä kikkaillaan, Meshuggah. Depth Beyond One's on kuitenkin soitinarsenaaliltaan monipuolisempi ja ruotsalaisia melodisempi. Itse asiassa EP:n keskellä oleva akustinen slovari ei minusta kuuluisi kuin ehkä täyspitkän keskelle. Nyt jännite ikävästi laskee kun kyseessä ei ole kuin kolmen kappaleen kokonaisuus.

Ne kaksi muuta kappaletta ovatkin sitten varsinainen matka. Kolmijalkaisen koikkelehtimisen taustalla käväisee jopa puhaltimia ja itse kappaleissa rakenteet on laitettu surutta uusiksi. Jo lähtökohtaisesti tätä seuraa eri tavalla kuin ns. ”normaalia” musiikkia ja mikäs on seuratessa koska tämä ei ole itsetarkoituksellisen sisäänpäin lämpiävää ärsytystä, vaan kaikesta huolimatta, oikeaa musiikkia mikä ei vain tällä kertaa päästä kuuntelijaa helpolla.

Jos progressiivinen ja avantgardistinen metallimusiikki kiinnostaa niin suosittelut.11.09.2012, Tuomo Hohtari
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Red Lines Entwined
Red Lines Entwined
[ CD ]
http://www.dboband.com/ http://www.facebook.com/dboband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1970
Palaa »