Kansitaide Howl, The
Loose Ends
CD
[ Inverse Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Loose Ends
02. Ambulance
03. Doodle
04. Broken & Bruised
05. The Bitter End of Socialism
06. With Anger
07. Conan
08. Kung-Fu Crusher
09. Backwoods Society
10. Cross of Greed
11. Illusion of a Horse
12. End Your Reign
13. Long Handle

Rässiä, rokkia, groovea ja death metalia. Neljä elementtiä, jotka ovat keskenään sotkettuna olleet esillä muutamissakin kotimaisissa demobändeissä ja varsin vaihtelevalla menestyksellä. Torniolainen The Howl pyrkii näyttämään miksi tämäkin kaava voi toimia, eikä oikeastaan lainkaan hassummin sitä teekään.

Loose Ends on yhtyeen toinen täyspitkä levy ja siten epäsuoraa jatkoa parin vuoden takaiselle Skins of Our Backs -debyytille. Loose Ends soikin eittämättä melkoisella varmuudella ja osaamisella. Deathin, thrashin ja grooven välillä tasapainotellaan melkoisella vimmalla, joka käytännössä tarkoittaa sitä, ettei yhtye ole epäröinyt kurvailla vähän turvarajojen ulkopuolellekin. Eri tyylilajien rajat paitsi hämärtyvät, myös aidat paukkuvat välillä nurin, kun bändi huristelee genremukavuusalueilta ulos - vain palatakseen radalle pian uudestaan.

Tuo yhdistelmä tekee levystä tietysti paitsi hieman hankalasti lähestyttävän, myös omalla tavallaan varsin raikkaan. Kun yhtye ei ole pelännyt hypätä genrestä toiseen ja takaisin, on myös lopputulos yhtyeen itsensä kuuloinen. Oman kortensa kekoon ovat kantaneet myös laulusuoritukset, joissa yhdistellään karjunaa, örinäisempää antia kuin hieman muitakin vivahteita. Ei huonompi suoritus, vaikka seokseen sisälle pääseminen aikansa ottaakin.

Loose Ends on sarallaan varsin napakka tapaus, mutta rehellisyyden nimissä levyn tarjonta voisi olla tarttuvampaakin. Soundit ovat kohtuullisen hyvät ja laulu- sekä soittopuoli hyvin hallussa. Mutta sitä jotain iskevyyttä jää silti kaipaamaan. Kokonaisuutena varsin jees tapaus.21.08.2012, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Death in Your Coffee
Death in Your Coffee
[ CD ]
Skins of Our Backs
Skins of Our Backs
[ CD ]
http://www.the-howl.net/ http://www.myspace.com/howlikko Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1944
Palaa »