Kansitaide Tankian, Serj
Harakiri
CD
[ Serjical Strike/Reprise ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Cornucopia
02. Figure It Out
03. Ching Chime
04. Butterfly
05. Harakiri
06. Occupied Tears
07. Deafening Silence
08. Forget Me Knot
09. Reality TV
10. Uneducated Democracy
11. Weave On

Sillä aikaa kun maailma odottaa kuumeisesti keikkalavoille paluunsa tehneen System of A Downin vetäytyvän studion uumeniin, yhtyeen nokkamies Serj Tankian jatkaa värikkäiden soololevyjensä julkaisemista. Tuttuun tapaan Tankian tarjoilee viimeisimmällä levyllään tasapainoisen sekoituksen materiaalia, joka vaihtelee radioystävällisistä iskusävelmistä kuulijan sietokykyä koetteleviin avantgardemetallipläjäyksiin.

Suurimman osan ajasta Harakiri liikkuu selkeästi radioystävällisemmällä puolella aina levyn avaavasta Cornucopiasta lähtien. Muita onnistumisia tällä sektorilla ovat nimikappale rankoista lyriikoistaan huolimatta sekä energisesti poukkoileva Butterfly, nyrkit ilman nostattava Occupied Tears  ja myrskyävä Forget Me Knot.

Electronican ja avantgardistisemman materiaalin puolella Tankian flirttailee kappaleissa Reality TV ja Deafening Silence, joista jälkimmäinen voisi olla yhtä hyvin kotonaan niin Shakiran kuin Lady Gagan repertuaarissa. Levyn etnisimmät – ja samalla myös ärsyttävimmät – hetket kuullaan hiphop -vaikutteita ja maailmanmusiikkia sekoittavan Ching Chimen aikana, mutta nämä piirteet kuuluvat olennaisena osana Tankianin musiikkiin. Jotkut rakastavat, jotkut vihaavat, mutta kylmäksi se ei jätä ketään.

Aivan emobändin kaltaisiin nappisuorituksiin musiikillisten rajojen rikkomisessa Tankianin tuoreella soololevyllä ei ylletä, mutta häivähdyksiä System Of A Downista kuullaan kappaleilla Figure It Out, Uneducated Democracy ja Weave On. Epäilemättä yhtyeen paluu on pyörinyt Tankianin mielessä näitä kappaleita kirjoittaessa, mutta hyvin ne istuvat myös Harakiria dominoivan suoraviivaisemman materiaalin joukkoon.

Harakirilla Tankianin aiempia levyjä leimannut itsensä todistelu ja itsetarkoituksellinen rajojen rikkominen on vaihtunut melodiseen selkeyteen, joka viittaa uudenlaiseen kypsyyteen. Olipa se sitten Tankianin pitkäaikaisempien ihailijoiden silmissä taiteellinen harakiri, ei lauluja kuunnellessa voi väittää vastaan siitä, etteikö pursuavaa energiaa ja yhteiskuntakritiikkiä voisi muka pukea helpommin purtavaan muotoon.15.08.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Imperfect Harmonies
Imperfect Harmonies
[ CD ]
Elect The Dead Symphony
Elect The Dead Symphony
[ CD ]
Elect the Dead
Elect the Dead
[ CD ]
http://www.serjtankian.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3024
Palaa »