Kansitaide Mundtot
Spätsommer
CD
[ Echozone ]

( 7- )
Osta CDON:ista
01. Endzeit
02. Kein Zurück
03. Felsenfest
04. Lebensleid
05. Falscher Stolz
06. Virus Mensch
07. Zweites Gesicht
08. Ein Zwischenspiel
09. Tanz Den Untergang
10. Spätsommer
11. Viel Zu Viel

Saksa on tunnetusti maailman kaunein komentokieli. Sen potentiaali kansainvälisesti menestyksekkäänä ilmaisukielenä on tullut todistettua Rammsteinin puolesta, ja nyt luvassa on lisää.

Yhteiseen kieleen Rammsteinin ja debyyttipitkäsoittonsa julkaisseen Mundtotin yhtäläisyydet sitten jäävätkin. Tummasävyistä goottirockia elektronisilla mausteilla ja rososointisilla kitaroilla esittävän Mundtotin musiikissa ei ole ironian häivääkään, sanoituskuvaston kattaessa kaiken kalmahenkisistä juhlista lopunajanalkujen ääreen.

Jo pari vuotta sitten EP:llä julkaistu kappale Endzeit polkaisee tehokkaasti hunnien kalmakinkerit käyntiin, laulusolistin osoittaessa vakuuttavaa auktoriteettia. Samaa otetta löytyy myös Lebensleidista ja metallisesta Falscher Stolzista. Variaatioita tunnelmallisempaan ilmaisuun Mundtotilta löytyy myös riittämiin: Kein Zurückissä tunnelman annetaan kehittyä ennen räjähtävää kertosäettä ja elektronisessa Felsenfestissä yhtye on loihtinut kylmän kolkon äänimaiseman, jonka tunnelma on hyytävä kesähelteelläkin kuunneltuna.

Parhaimmillaan yhtye on elektroniikkaa ja perinteisempää bändisointia sekoittavissa kappaleissa, joissa se antaa itselleen tilaa kehittelylle ja sysää näennäisen aggression sivummalle. Tämäntyylisissä kappaleissa yhtye kuulostaakin luontevalta, mikä myös välittyy kuulijalle, joka ei välttämättä ymmärrä sanaakaan saksaa.

Mundtotista ei ehkä ole haastajaa Rammsteinille, mutta ainakin modernin saksalaisgoottimusan harrastajille Spätsommerista riittää riemuittavaa.20.08.2012, Kalevi Heino
http://mundtot.net http://www.myspace.com/mundtot Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 748
Palaa »