Kansitaide Silene
All Our Yesterdays
CD
[ Secret Entertainment ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Silence
02. Darkness Again
03. Septemper
04. Invisible Girl
05. 107 Raven Road (Acoustic Studio Live)
06. I Don’t Belong Here
07. Liberty (Evil Inside)
08. Allure
09. Moonlight (New Moon 2012)
10. Sky
11. Vertigo
12. Outro
13. Silence (Clubdub Mix)

Siouxsie And The Banshees -tribuuttibändinä aloittanut Silene kuulostaa ensimmäisellä täyspitkällään siltä kuin maailma olisi pysähtynyt Hyaenan ilmestymisen jälkeen, eikä muita musiikkivirtauksia olisi enää sen jälkeen ilmaantunut. Muun muassa Two Witchesin, Dancing Golemin, Kuolleiden Kukkien ja Fucking Finlandin entisistä jäsenistä koostuva tamperelaisbändi on ennen debyyttipitkäsoittoaan ehtinyt julkaista parikin EP:tä, jotka ovat saaneet sydämet sykähtelemään goottipiireissä.

Samanaikaisesti kun monet tuoreemmat goottibändit ovat kuljettaneet genreä joko metallisempaan tai industriaalisempaan suuntaan, on ilahduttavaa törmätä aidon perinnetietoiseen uuteen nimeen. Perinteikkyyden voisi helposti leimata selittyvän yhtyeen jäsenten pitkällä uralla, mutta loppujen lopuksi monet alanharrastajat tietävät karvaasti, ettei asia aivan näin yksioikoisesti mene.

All Our Yesterdaysin sisällään pitämä kuvasto on tuttua kauraa goottiväelle, mutta kukapa voisi vastustaa riipiviä sydämen auki repiviä rakkauslauluja, joissa on ripaus ajatonta mystiikkaa, maalailevia syntetisaattoreja ja bauhausmaisia kitarakuvioita? Levyn avauskappale Silence on kappaleista selkeimmin se goottirajat ylittävä raita, joka tarttuvuudessaan voi tavoittaa laajemmankin yleisön. Muuten musiikki pysyttelee aika tiukasti hillityn himokkaan kiihkon ja tunnelmallisemman goottirockin puolella, punk-henkisen pohjavireen pilkistäessä paikkapaikoin taustalta.

Monet debyyttipitkäsoitot koostuvat lähes poikkeuksetta monien vuosien aikana kehitellyistä ideoista. Näin myös Silenen kiekkokin. Yhtyeen faneille on tullut jo vuosien varrella tutuiksi aiemmilta EP:iltä sellaiset kappaleet kuin 107 Raven Road  ja Moonlight, joista Silene on levyttänyt täyspitkälleen uudet versiot. 107 Raven Roadin myötä alkaa myös levyn puoliväliin sijoitettu suvantokohta, jossa yhtyeen rytmisektio siirtyy taka-alalle laulun, kitaran ja koskettimien saadessa valokiilan.

Suurin painopiste levyllä on kuitenkin hienostuneella kitaratyöskentelyllä koristellussa goottiestetiikassa, jonka eri vivahteissa huokuu niin punk noir-henki (Vertigo) kuin 4AD-levymerkille tehneiden pioneerien vaikutus (I Don't Belong Here). Silene on onnistunut löytämään yhtenäiseltä kuulostavan ominaissoundin, jonka puitteissa yhtye liikkuu hienovaraisesti tyylistä toiseen. Erityisesti laulusolisti Katinkan muodonmuutos Invisible Girlin maailmalle näkymättömästä tytöstä Skyn hurmeessa piehtaroivaksi vampiksi on kerrassaan tyrmäävää kuultavaa.

Levyn ainoa kauneusvirhe on (mielestäni) bonusraidaksi ympätty dub club-miksaus avauskappaleesta Silence, joka varmasti on kybergoottisiiven mieleen kaikessa kylmässä energisyydessään. Ainoastaan kyseinen remiksaus paljastaa, ettei All Our Yesterdays ole sittenkään valmistunut George Orwellin vuonna.20.08.2012, Kalevi Heino
http://www.silene.in Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1239
Palaa »